OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 555 van 19.511 resultaten
    preview
    Personeelsmanagement
    13 november 2015
    Justin van Lopik
    4-6 minuten leestijd
    Kantelen, verdraaien en het nieuwe werken. Veel organisaties zijn bezig alles om te gooien om te komen tot een liefst Exponentiële organisatie, of toch minstens een wendbare organisatie. Wat vraagt dat van de fysieke inrichting van uw kantoren? Het ideale kantoor biedt handvatten en aanknopingspunten. In deze preview licht Alexander Zweering een tipje van de sluier.
    recensie
    Leiderschap
    12 november 2015
    Hanneke Tinor-Centi
    1-2 minuten leestijd
    Wat kun je er zélf aan doen om in je werk hogerop te komen? En hoe vervul je met succes een leiderschapsrol binnen je organisatie? Dat zijn de vragen waar Marja Wagenaar antwoord op geeft in haar boek Het Leiderschapsboek voor Vrouwen.
    recensie
    12 november 2015
    Arvid Buit
    Martin Appelo is een zeer ervaren GZ psycholoog die vele boeken heeft geschreven. Zijn werk uit 2013 (Spiegel voor Narcisten) was een groot succes en werd omarmd door professionals in de therapeutische- en coachingbranche. Als spreker wist hij mensen te boeien over het onderwerp Narcisme tijdens o.a. zijn optreden bij TEDx Groningen.
    recensie
    Coaching en trainen
    12 november 2015
    Arvid Buit
    1-2 minuten leestijd
    Manfred Kets de Vries wordt wel gezien als ‘instituut’ in de wereld van leiderschap. Als psychoanalyticus is hij zeer bekend met alle facetten van ‘de geest van de mens’. Meer dan 35 (!) boektitels staan er op zijn naam en hij geeft wereldwijd vele lezingen en workshops over leiderschap.
    preview
    Mens en maatschappij
    12 november 2015
    Mark Geels
    2-3 minuten leestijd
    Glimmend. Als een zwarte parel, zo ziet onze derde editie van Nederland in Ideeën eruit. Het is de jaarlijkse uitgave waarin toonaangevende ondernemers, kunstenaars en wetenschappers, voor of achterin hun carrière, antwoord geven op één vraag op het raakvlak van wetenschap en maatschappij. Maar ook het raakvlak tussen werk en persoonlijk leven.
    recensie
    Algemeen management
    12 november 2015
    Arvid Buit
    1-2 minuten leestijd
    Handboek onderhandelen belooft psychologische en economische tactieken om elke situatie naar je hand te zetten. Feitelijk gaat het dan over manipulatie van je opponent natuurlijk, en daartoe geven de auteurs je concrete handvatten.
    nieuws
    IT-management / ICT
    12 november 2015
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Sjakie in de Chocoladefabriek. Zo voelden de auteurs van The Spirit of the Valley zich. Ondernemende Sjakies in de bedrijfsfabriek die Silicon Valley heet. In 2014 maakten onder andere Peter Hinssen, Harry Demy en Steven Van Belleghem een studiereis naar het start-up walhalla en bezochten oudgedienden als Google en Yahoo, maar ook opkomende machten als SpaceX, Quid en Coursera.
    nieuws
    Organisatiekunde
    12 november 2015
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
    Netwerken waarbij gebruikers met hun bijdragen (content!) de basis en waarde van dat netwerk vormen, heten Peers Inc. Digitale voorbeelden zijn Wikipedia, de Linux community en recenter Airbnb en Uber. De Inc, het bedrijf, faciliteert het netwerk en bouwt en onderhoudt de community. De Peers zijn de mensen die door hun transacties (het meldden van een kamer, het toevoegen van een stukje code) content en dus waarde toevoegen aan het netwerk. Peer Inc’s zijn hot.
    interview
    Leiderschap
    11 november 2015
    Jeroen Ansink
    5-6 minuten leestijd
    Leiders presteren slechter dan ooit, zegt Stanford-hoogleraar Jeffrey Pfeffer in Leadership BS. Dat is voor een deel de schuld van managementopleidingen. ‘Het idee dat leiderschapstraining in het teken zou moeten staan van inspiratie lijkt me belachelijk.’
    nieuws
    11 november 2015
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Binnen de managementliteratuur kennen we er maar een paar: auteurs die een succesvolle serie boeken aan elkaar rijgen. In Nederland Jos Burgers rond het thema ‘klant’. En Menno Lanting voegt met Hoe word ik een speedboot? een nieuw deel toe aan zijn snelgroeiende oeuvre over veranderende organisaties.
    recensie
    Non-profit
    11 november 2015
    Arie Buvens
    Woningcorporaties, Meer met mensen, minder met stenen. Dit boek is geschreven door Leaufort, een organisatie uit Kerkdriel die zich bezig houdt met organisatorische- en bemensingsvraagstukken voor overheid, onderwijs en non-profit organisaties. Dit boek gaat over de psychologie van veranderen. Het geeft antwoord op de vraag: Hoe kan ik de inzichten in de huidige situatie van corporaties combineren met psychologische kennis van veranderen om zo tot een sterke, succesvolle corporatie te ontwikkelen?
    recensie
    11 november 2015
    Hanneke Tinor-Centi
    Anna, een vlotte, zelfstandige vrouw van even in de vijftig, woont in de Vlaamse Kempen. Ze heeft regelmatig en goed contact met haar zus Sien, diens dochter Eline haar buurvrouw Marie.
    preview
    Verandermanagement
    11 november 2015
    Daniël Wolfs
    3-4 minuten leestijd
    In steeds meer veranderingen wordt ‘samenwerking’ genoemd als essentieel onderdeel van het succes. Vaak blijft het daarbij. We benoemen samenwerking en gaan weer verder. Stippen het aan en trekken snel weer onze handen er vanaf. Zonde! In deze preview op Magic makers neemt Daniël Wolfs je mee langs de negen valkuilen die je tegen kunt komen in samenwerking.
    recensie
    Economie
    11 november 2015
    Mireille Schrijnemaekers
    2-3 minuten leestijd
    Paul Vigna en Michael J. Casey, beide journalist voor de Wall Street Journal, hebben een diepgravend boek geschreven over het fenomeen digitale valuta. In hun boek Het tijdperk van Cryptovaluta komt de geschiedenis van deze op computertechniek gebaseerde valuta aan bod, hoe het werkt en welke rol het gaat spelen in onze maatschappij.
    nieuws
    Leiderschap
    11 november 2015
    Pierre Spaninks
    4-5 minuten leestijd
    Pierre Spaninks blogt over zijn ervaringen als jurylid van het Managementboek van het Jaar. Zijn collega's kunnen en mogen het allemaal heel anders beleven. Graag zelfs, want het proces is gebaat bij een levendige discussie.
    recensie
    Verandermanagement
    10 november 2015
    Friso van Abbema
    1-2 minuten leestijd
    Wat een heerlijk optimistisch boek over samen veranderen! Magic makers van Daniël Wolfs is zoals de titel belooft. Dat begint al met zijn verhaal rondom Serious Request en loopt er als een rode draad door heen: veranderen kan niet zonder magie.
    recensie
    Psychologie
    10 november 2015
    Rob Lammers
    Hét ultieme boek om inzicht te krijgen in het gedrag van mensen, óók dat van jezelf. Willem van der Does beschrijft – laagdrempelig en vooral plezierig – bijzondere gedragstypen, zodat je deze helder op je netvlies krijgt. De gedetailleerde beschrijvingen van de types worden ondersteund met treffende illustraties, die kenmerkend zijn voor het werk van Peter van Straaten.
    recensie
    Algemeen management
    10 november 2015
    Frank Munnecom
    De economische dip is voorbij; ondernemers kijken weer vooruit. Oude plannen worden weer uit de kast gehaald. Of het nu gaat om investeren of verkopen: we mogen weer!
    recensie
    Non-profit
    10 november 2015
    Bert Thiel
    3-4 minuten leestijd
    'Om het voor te zijn dat mensen zullen zeggen: er was geen Hugo, er was geen team dat 60 in plaats van 36 uren per week werkte zonder betaald te worden. … Er was geen school die van de slechtste school van Nederland naar de beste havo ging. Om dit voor te zijn is dit boek geschreven' – met deze omineuze woorden eindigt Eric van ’t Zelfde zijn boek Superschool, Het succesverhaal van een bevlogen schooldirecteur. Een boek dat bewondering oproept, verontrust en boos maakt en een verpletterende indruk achterlaat.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    10 november 2015
    Huib Hudig
    2-3 minuten leestijd
    35 jaar na verschijning komt de eerste Nederlandse vertaling van de bestseller People skills. Huib Hudig, presentatiecoach bij Speak to Inspire en auteur van Het speechboekje, vertelt waarom het boek nog steeds actueel is.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden