OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 575 van 19.517 resultaten
recensie
Algemeen management
13 juli 2015
Bert Peene
3-4 minuten leestijd
Flexibiliteit is een van de kritieke succesfactoren om op het wereldtoneel te kunnen overleven en dus draait volgens de deskundigen alles om ‘Big Data’. Want snelle besluitvorming is alleen mogelijk als je daarover kunt beschikken. Desondanks geeft bijna een derde van alle managers aan bij belangrijke beslissingen vooral op hun ‘buikgevoel’ te vertrouwen. Want door de toenemende hoeveelheid beschikbare data zie je al snel door de bomen het bos niet meer. In Het flitsbrein laat Bert Overbeek zien hoe je intuïtie op een verantwoorde manier kunt gebruiken.
preview
Algemeen management
10 juli 2015
Maurice Franssen
3-4 minuten leestijd
Binnen een week na publicatie bekleedde Management control al de nummer 1 positie op Managementboek.nl In deze preview lichten de auteurs toe waarom hun boek boek zo succesvol is.
recensie
10 juli 2015
Veronique Kilian
In mijn persoonlijke ervaring met tweelingziel-liefde en als Relatiecoach ging ik op zoek naar literatuur over tweelingzielen. Ik herkende in de verhalen van deze vrouwen de zoektocht om vorm te geven aan tweelingziel-liefde en het vinden van houvast als je vanuit een ander perspectief kijkt naar wat tweelingzielen samen te doen hebben.
recensie
Leiderschap
10 juli 2015
Hans van der Loo
Om mijn kaarten meteen op tafel te leggen: ik ben doorgaans verzot op boeken waarin de vergelijking tussen de werelden van sport en die van bedrijven wordt gemaakt.
preview
Communicatie en media
10 juli 2015
Marike Timmermans
3-4 minuten leestijd
90% van de persberichten wordt ongelezen weggegooid. Maar dat hoeft niet uw persbericht te zijn! Marike Timmermans deelt in In de Media haar ervaringen en praktische handvatten en tips. In deze preview gaat ze er alvast kort op in.
recensie
10 juli 2015
Bertrand Weegenaar
2-3 minuten leestijd
Het vult een belangrijk deel van onze werkdag en –taak: stukken lezen en schrijven. Nog wat overlegvormen en voor de meeste managers is de dag dan wel gevuld. Velen gaan hier in de avond mee door.
recensie
Leiderschap
9 juli 2015
Richard van der Lee
Een nieuw boek over het altijd interessante onderwerp leiderschap ligt op de stapel recensie-exemplaren. In dit geval het boek Leidinggeven zonder omwegen met de aansprekende ondertitel doen wat werkt, geschreven door de Belgische auteurs Joan de Winne en Hilde Clement.
recensie
Strategisch management
9 juli 2015
Redactie Customer Talk
Stilstand is achteruitgang. Sommige tegelwijsheden verliezen in de loop der jaren niets aan kracht. De succesvolle producent van typemachines uit de vorige eeuw zien we enkel nog terug in het museum. En de fotograaf die leeft van het ontwikkelen van analoge fotorolletjes is al geruime tijd met pensioen. Innoveren is voor een gezonde bedrijfsvoering geen vraag maar een verplichting. Maar veel innovaties zijn bij het op de markt brengen al kansloos. In zijn boek ‘De klant in de driver's seat’ duidt Sjors van Leeuwen hoe innovaties succesvol gelanceerd kunnen worden door de klant bij het innovatieproces te betrekken.
recensie
Inkoop en logistiek
9 juli 2015
Peter Streefkerk
3-4 minuten leestijd
Inkoop en Logistiek waren in een niet zo heel ver verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al was het maar door het tijdschrift met dezelfde naam. Voor inkoopmanagers en inkopers werd dat tijdschrift later opgevolgd door het vakblad DEAL!, voor de logistiek managers en logistiek medewerkers door verschillende andere tijdschriften.
recensie
Algemeen management
9 juli 2015
Hans van der Loo
7-9 minuten leestijd
Voor velen in Silicon Valley geldt Elon Musk als eigentijdse belichaming en uitvergroting van de American Dream: een creatief genie dat gemaakt is om grenzen te doorbreken. Een man die het onmogelijke weet te bedenken. Een rulebreaker en changemaker. Een visionair wonderkind, dat in no time verschillende bedrijfstakken naar zijn hand heeft gezet. Een man die in alles laat zien wat het is om to the max te gaan.
preview
Non-profit
9 juli 2015
Jan van Ginkel
3-4 minuten leestijd
Werken aan de wakkere stad is een van de weinige titels die ingaan op de problematiek rond de drie decentralisaties, die momenteel speelt op gemeenteniveau. Wat heeft het boek te bieden? De auteurs gaan in deze preview in op deze vraag.
interview
Strategisch management
9 juli 2015
Paul Groothengel
5-7 minuten leestijd
De stoet van managementgoeroes is oneindig lang. Beginnend met Taylor, Chandler en Ansoff, en vervolgens Porter, Peters, Covey, Hamel, Collins en vul verder zelf maar in. Hun adviezen over strategievorming hebben in dit tijdperk van de flexibele, circulaire economie vrijwel geen waarde meer, schrijft Hans Veldman in Het einde van strategie. Maar what’s next?
interview
Strategisch management
8 juli 2015
Paul Groothengel
5-6 minuten leestijd
Het lijkt een paradox: een auteur die enerzijds het einde van strategie aankondigt en tegelijkertijd zijn handboek Strategie en Management aan een herziene herdruk onderwerpt. Navraag leert echter dat beide boeken in elkaars verlengde liggen, dat de nieuwste loot in feite een logisch vervolg is op het wat oudere handboek. In elk geval een goede reden om auteur Hans Veldman even ambigu aan de tand te voelen. Vandaag Strategie en Management, morgen Het einde van strategie.
interview
Juridisch
8 juli 2015
Lex van Almelo
5-8 minuten leestijd
Een wetsartikel met beknopte uitleg over de toepassing in de praktijk - het is een geniaal concept, dat werd gegapt van een Duitse uitgever en in de loop van 25 jaar navolging heeft gevonden bij veel wetboeken. ‘We hadden nooit gedacht dat het een reeks zou worden,’ zegt hoofdredacteur Carel Stolker over Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek.
preview
Organisatiekunde
8 juli 2015
Theo Janssen
3-4 minuten leestijd
‘Enterprise Engineering geeft een unieke kijk in de organisatie en biedt de instrumenten om deze te perfectioneren.’ Zo staat te lezen op het omslag van Theo Janssens Werken aan samenwerking. In deze preview geeft Janssen het begrip handen en voeten, en vertelt hij over de voordelen ervan.
column
Economie
8 juli 2015
Annegreet van Bergen
3-4 minuten leestijd
Wie de lachers op zijn hand wil hebben, moet met bermtoeristen op de proppen komen. Bermtoeristen zijn mensen die zich begin jaren zestig op klapstoelen naast hun auto langs de kant van de weg installeerden en vanuit de berm naar andere, voorbij tuffende auto’s keken.
nieuws
Algemeen management
8 juli 2015
Bertrand Weegenaar
3-4 minuten leestijd
In 2010 verscheen van de hand van auteur William Powers een filosofisch boek over de smartphone en ons menselijk gedrag met de ondertitel ‘A practical philosophy for building a good life in the digital age’.
recensie
Coaching en trainen
7 juli 2015
Marthe van der Molen
Als adviseur werk ik regelmatig met groepen en ben ik altijd op zoek naar nieuwe werkvormen of manieren om mensen in organisaties met elkaar te laten samenwerken of bijvoorbeeld inzichten op te laten doen over eigen gedrag of groepsdynamica. Ik had hierbij behoefte aan nieuwe inspiratie en was in het bijzonder geïnteresseerd naar werkvormen waar echte fysieke beweging een rol speelt.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
7 juli 2015
Jont Groenendaal
2-3 minuten leestijd
In ‘Zes denkhoeden’ beschrijft Edward de Bono een denkmethode om (alleen of in een groep) sneller tot een duidelijke oplossing te komen. Zijn techniek houdt grofweg in dat vanuit zes verschillende invalshoeken (die corresponderen met zes kleuren hoeden) naar een probleem gekeken wordt. Omdat ik het lastig vind te bedenken wat ik precies over dit boek wil vertellen, ga ik de methode gaandeweg het schrijven toepassen. Ervaren is begrijpen!
achtergrond
Strategisch management
7 juli 2015
Sjors van Leeuwen
9-13 minuten leestijd
Michael Porter is een van de belangrijkste en bekendste managementdenkers op het gebied van strategie en concurrentie. Wie kent niet het vijfkrachtenmodel, de waardeketenanalyse of de focus-, lage kosten- en differentiatiestrategie? Zijn belangrijkste strategielessen heb ik ter lering ende vermaeck op een rij gezet.