OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 757 van 19.542 resultaten
    recensie
    Internet en social media
    22 juni 2011
    Dorien van Doorn
    'Verleiden op internet' van Aartjan van Erkel bevat een onophoudelijke stroom van adviezen voor de inrichting van je website. Veel hiervan ligt voor de hand, maar de expliciete benoeming van voor de handliggende zaken is nooit zo makkelijk als het lijkt. Eenderde deel van je brein is maar bewust, zo staat te lezen in 'Verleiden op internet'. Daar zou in webtaal eigenlijk '1/3' moeten staan, want op het web kun je beter geen geschreven cijfers gebruiken. 2/3 van het brein is dus onbewust, en als je je daarvan bewust bent dan kun je je website daarop afstemmen. Maar het boek biedt meer adviezen.
    recensie
    Strategisch management
    22 juni 2011
    Gijs Niezink
    Jurriaan Tas is productontwikkelaar en marketingspecialist met een no-nonsense manier van werken. Toen ik tijdens een sessie voor één van mijn opdrachten met hem werkte, viel zijn pragmatische aanpak en zijn verfrissende, heldere kijk op de zaken die we behandelden, mij direct op. Zijn 25 jaar ervaring op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe concepten, het verkennen van nieuwe markten en het adviseren van bedrijven om innovaties te stimuleren heeft hij samengevat in 'Zoiets verzin je niet; hoe je succesvol nieuwe producten lanceert'.
    recensie
    Algemeen management
    21 juni 2011
    Peter Vermeulen
    4-5 minuten leestijd
    Albert, kleinzoon van oprichter Albert Heijn, heeft Ahold gemaakt tot de internationale supermarktgrootmacht die ze nu is. Albert startte in 1949 op tweeëntwintigjarige leeftijd zijn carrière bij de familieonderneming. Twaalf jaar later werd hij aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur. In 'Albert Heijn: De memoires van een optimist' beschrijft Jef de Jager de memoires van een kruidenier die ondanks alle persoonlijke tegenslagen optimist bleef en met zijn bedrijf de grootste omzetstijging in de Nederlandse geschiedenis wist te behalen. Na het overlijden van Albert Heijn is deze geheel herziene en geactualiseerde druk uitgegeven.
    recensie
    Werk en loopbaan
    21 juni 2011
    Chanel Peek
    'Druk druk druk' als zoekopdracht in Google levert meer dan 5 miljoen hits op, blijkbaar een onderwerp wat ons bezighoudt. De eerste hit (mens-en-samenleving.infonu.nl) omschrijft de titel van het boek genaamd 'Druk, druk, druk' van Carry Petri en Jolanda Bouman het beste: 'Hoe gaat het?' – `Goed, maar druk.´ - ´Ik heb je al heel lang niet meer gezien?´ - 'Ja, maar ik heb het ook zo druk´Druk, druk, druk….Allemaal hebben we het ontzettend druk. We hebben het allemaal zo druk, dat het er langzamerhand bij begint te horen. Het lijkt wel mode te zijn. Dus kijk uit, als je het niet druk hebt dan hoor je er niet bij tegenwoordig'.
    recensie
    Leiderschap
    21 juni 2011
    Eric van Arendonk
    De ondertitel van 'Kaasschaaf of leiderschap' doet me denken dat het hier gaat om een boek over verandermanagement. Die ondertitel luidt: 'doorrommelen of doorpakken?' met de extra toevoeging: 'De crisis als koevoet'. Zou het toeval zijn dat in de titel het woord kaas zit en is het een directe verwijzing naar de bestseller 'Wie heeft mijn kaas gepikt?' Nu ik het boek gelezen heb, kan ik concluderen dat het louter toeval is. Het boek gaat wel over verandermanagement maar het is voor de rest niet te vergelijken met de genoemde bestseller.
    recensie
    Economie
    21 juni 2011
    Eric van Arendonk
    Toekomstonderzoek, als dat zou kunnen? Dat zou ons werk als marketeer een stuk makkelijker maken. De ondertitel van 'Toekomstonderzoek'; van trends naar innovatie bevestigen dit ook nog eens. Zou dit het boek zijn dat de weg wijst naar de antwoorden waar menig marketeer op zoek naar is? Het boek is eigenlijk een studieboek voor hbo-studenten binnen de opleidingen bedrijfskunde, commerciële economie, marketing, communicatie en e-business, zo vermeldt de achterflap. Dit blijkt echter alleen uit het feit dat ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen en opdrachten. Tijdens het lezen heb je dit niet in de gaten.
    interview
    Algemeen management
    21 juni 2011
    Annegreet van Bergen
    7-9 minuten leestijd
    Niet vanuit het heden naar de toekomst toe redeneren. Maar juist andersom: starten vanuit de kennis die beschikbaar is over de toekomst en dan kijken wat die kennis betekent voor jouw bedrijf. Dat is een van de kenmerken van de door futuroloog Wim de Ridder ontwikkelde de scenariomethode Futures Fit. Die staat centraal in De wereld breekt open – Strategisch inspelen op de nieuwe tijd. Daarnaast bevat het boek een scala aan boeiende feiten en verrassende vooruitzichten.
    recensie
    Psychologie
    20 juni 2011
    Belia van den Berg
    Altijd al benieuwd geweest hoe het komt dat multitasken funest is voor intelligent werk? Waardoor je hoofdpijn krijgt van veel alcohol en wat je daaraan kunt doen? Hoe het komt dat we sommige dingen wel en andere niet vergeten? Dat we allemaal iets anders waarnemen en toch aannemen dat we hetzelfde zien? In 'De breingids - Een reis door onze hersenen' legt Juni Daalmans grondig en begrijpelijk uit hoe het zit en wat dit betekent voor ons dagelijks functioneren. Een zeer relevant boek voor ieder die geboeid wordt door het handelen van mensen, zoals coaches en -peuten.
    column
    20 juni 2011
    Guus Hustinx
    4-5 minuten leestijd
    Controle verlamt professionaliteit en creativiteit. Toch grijpen leiders massaal naar het vertrouwde controlemechanisme zodra zaken niet helemaal lopen als verwacht. Of wanneer zaken tegenzitten. Soms bouwt men zelfs hele organisaties rondom controle. Bereiken ze daarmee wat ze willen of creëren ze juist het tegendeel? De vicieuze cirkel ontleed. Van controle naar loslaten.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    20 juni 2011
    Annegreet van Bergen
    7-10 minuten leestijd
    Met het nieuwste boek van Remco Claassen is het min of meer als met de cacaobus van Droste. Op die bus staat een verpleegster met een dienblad in haar handen met daarop een cacaobus. Op die cacaobus staat een verpleegster met een dienblad, etc. etc. Verbaal Meesterschap. Het ultieme handboek voor alle mensen die gehoord willen worden is afgeleid van de gelijknamige trainingen die Claassen via Denkproducties al vier jaar geeft, die weer zijn afgeleid van een de training ‘De essentie van leiderschap’.
    recensie
    Algemeen management
    20 juni 2011
    Judy Bos - de Ruijter
    'Eerste hulp bij samenwerken' geeft inzicht in samenwerkingskunde, veertig modellen voor succesvolle samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Samenwerken tussen organisaties, wat komt er allemaal bij kijken? Hoe maken we er een succes van waar alle partijen meerwaarde uit halen en hoe blijven we succesvol samenwerken? Robin Bremekamp neemt je mee aan de hand van tien sleutelvragen over samenwerkingsvraagstukken en geeft inzicht in wanneer welke modellen toepasbaar zijn. Je krijgt verschillende inspirerende brillen aangereikt om naar de werkelijkheid te kijken en concrete handvatten om succesvolle samenwerkingsverbanden aan te gaan.
    recensie
    Algemeen management
    20 juni 2011
    Mariska Fennema
    Misschien ken je de ervaring dat je heel doelbewust bezig bent, je je krachtig en positief voelt over dat wat je aan het doen bent en dat alles als vanzelf lijkt te gaan. Dat is wat Marshall Goldsmith verstaat onder 'Mojo'.
    recensie
    IT-management / ICT
    20 juni 2011
    Martin van Staveren
    Op de voorkant van het boek 'Creating value in organizations: waardecreatie dankzij ICT ' staat een wat nevelig en kaal herfstbos afgebeeld, in een bleek zonnetje. Goed gekozen, want zo voelde ik me eigenlijk ook, na het lezen van dit boek in de warme voorjaarszon. De auteurs Eli de Vries en Hilko Ploeger hebben met hun titel zwaar ingezet. Maken ze dit waar met de inhoud van hun boek?
    recensie
    Juridisch
    17 juni 2011
    Dick Bos
    Een taai boek over financieel toezicht en aansprakelijkheid in internationaal verband. Als uitkomst van een onderzoek absoluut zinvol voor de opdrachtgever, het Ministerie van Financiën, en ook als naslagwerk voor studenten en vakmensen, maar geen lectuur voor een gemiddeld geïnteresseerde.
    recensie
    Financieel management
    17 juni 2011
    Dick Bos
    'One strike and you're out!' Een boek dat kritische noten bevat over de huidige stand van zaken rond financieel toezicht, wetgeving en compliance. De gehanteerde schrijfstijl is levendig en dat maakt het boek prettig om te lezen. Jammer vind ik het alleen, dat de auteurs niet de moeite namen om een hoofdstuk te wijden aan hun geconsolideerde visie op de onderwerpen die zij in dit boek kritisch beschouwen.
    recensie
    Psychologie
    17 juni 2011
    Jeroen Ansink
    3-4 minuten leestijd
    Computers zouden eigenlijk met een waarschuwing moeten komen: ‘Internetgebruik is schadelijk voor het denkvermogen’. Dat is althans de conclusie die zich opdringt na het lezen van Het ondiepe van de Amerikaanse technologie-journalist Nicholas G. Carr. Omdat het internet erop gericht is om de aandacht af te leiden, vinden we het steeds moeilijker om lange tijd geconcentreerd een tekst te lezen. De niet aflatende stroom van sociale en informatieve prikkels veroorzaakt kortsluiting in zowel ons bewustzijn als ons onderbewuste. Het gevolg is dat we minder informatie opnemen, een slechter geheugen krijgen, en minder in staat zijn om creatief te denken.
    recensie
    Algemeen management
    16 juni 2011
    Joost van Driessen
    2-3 minuten leestijd
    Niet veel mensen wensen op hun sterfbed dat ze meer tijd aan hun werk besteed hadden. Moeten we de druk van het werk dan maar negeren en al onze tijd op belangrijke dingen richten? Er zijn maar weinig mensen die zich dat kunnen veroorloven. Daarom moet je zorgen dat het werk leuk is. Dat heeft natuurlijk met werkinhoud te maken, maar zeker ook met timemanagement. Daar gaat het boek 'Timemanagement volgens Covey' van Roger en Rebecca Merrill over.
    recensie
    Organisatiekunde
    16 juni 2011
    Judy Bos - de Ruijter
    'Procesregie' van Dees van Oosterhout geeft inzicht in de verschillen tussen procesmatige en een projectmatige aanpak. Wat is de sleutel van het succesvol realiseren van complexe vraagstukken? Procesregie creëert eerst gedragen besluitvorming tussen de diverse samenwerkende organisaties voordat een projectmatige aanpak gestart kan worden. De verschillen in de rollen van de regisseur, projectleider en de opdrachtgever worden helder gemaakt. De focus van dit boek ligt bij vraagstukken van (semi) overheidsinstellingen die veelal te maken hebben met politieke besluitvorming.
    recensie
    Algemeen management
    15 juni 2011
    Claudia Broeke
    Trainer en trainingsacteur. Het gouden duo dat samen zorgt voor een leerzaam en geanimeerd programma voor de cursisten. Trainingsacteurs hebben vast al gehoord over de 'Toolbox voor trainingsacteurs' van Paul Devilee. Het is voor hen een handig boek met afwisselende werkvormen die verder gaan dan het traditionele naspelen van de situatie. De andere doelgroep van het boek is de trainer die regelmatig samenwerkt met trainingsacteurs. Het boek geeft goed inzicht in de meerwaarde die een trainingsacteur heeft. Om optimaal samen te werken biedt dit boekje veel aanknopingspunten.
    recensie
    Organisatiekunde
    15 juni 2011
    Carla Verwijs
    Slimmer werken en sociale innovatie zijn begrippen waar we de laatste tijd veel over lezen. Het wordt vaak genoemd in combinatie met arbeidsproductiviteit, maar het is niet altijd duidelijk wat de termen precies betekenen. Gaat het om nieuwe technologie? Nee, dat juist niet, zo leest u in 'Slimmer werken en sociale innovatie'. Slimmer werken is bovendien een aspect van sociale innovatie. Het wordt tijd dat deze vage begrippen nadere uitleg krijgen. Dat, en de stand van zaken in het Nederlandse bedrijfsleven, vormt de kern van 'Slimmer werken en sociale innovatie' van Peter Oeij, Luc Dorenbosch, John Klein Hesselink and Fietje Vaas.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden