OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 818 van 19.515 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    30 december 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Ligt het nieuwe werken u zwaar op de maag, of krijgt u zelfs meer trek van de vrijheid die u als manager uw mensen geeft? Het Klein receptenboek voor het nieuwe werken helpt u in ieder geval op weg om de eetlust van het nieuwe werken op te wekken.
    recensie
    Algemeen management
    29 december 2009
    Ilja Jacobs
    3-4 minuten leestijd
    Een debat op een juiste wijze kunnen voeren. Dat is wat iedereen, die zich wel eens in een debatachtige situatie bevindt, wel zou willen. Hiervoor zijn natuurlijk trainingen te volgen, maar daarnaast hebben twee 'superdebaters' een boek geschreven over het onderwerp.
    recensie
    Economie
    29 december 2009
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    De kredietcrisis heeft een stroom publicaties opgeleverd die allemaal – op z’n minst – een antwoord willen geven op de onvermijdelijke vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen. Ook Een menselijke economie van Ad Broere raakt aan deze vraag. De banken hebben het gedaan, is kortweg de uitkomst, ook bij Broere. Maar hij blijft niet oeverloos terugblikken op de rampspoed die ons reeds is overkomen. Broere is geïnteresseerd in het vinden van een oplossing: een structurele, wel te verstaan.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    29 december 2009
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Is er een manager die zijn hersens niet gebruikt? Dat is toch een overbodige vraag zult u zeggen. Kennelijk niet. Jan-Willem van den Brandhof heeft toch gemeend om een boek te schrijven met de prikkelende titel: 'Gebruik je Hersens'. Vooral de subtitel: 'Werk slimmer win tijd' zal menig manager nieuwsgierig maken. Maar heeft Jan-Willem zijn hersens zelf wel gebruikt? Heeft hij wel een vernieuwend boek op de markt gebracht waarmee de lezer eindelijk handvatten krijgt om slimmer te gaan werken? Krijgt de lezer nu wel bruikbare tips om tijd te winnen?
    recensie
    Verandermanagement
    29 december 2009
    Louis Thorig
    2-3 minuten leestijd
    Voor het succes van een onderneming is de organisatiecultuur een niet te onderschatten factor. Organisatiecultuur is iets waarop je moeilijk grip krijgt en dat niet zo gemakkelijk is te veranderen. Beoordeling van een organisatiecultuur kan nuttig zijn als bijvoorbeeld de interne communicatie van een organisatie te wensen overlaat en voor verbetering vatbaar is.
    recensie
    28 december 2009
    Ton Horrevorts
    Ted Kennedy, de jongste broer, had al vroeg de naam van drinkebroer en womanizer. Dat werd er niet beter op toen Ted met zijn auto te water raakte en zijn medepassagier, Mary Jo Kopechne, verdronk. De mensen die gehoopt hadden in zijn autobiografie het fijne van dit soort affaires te vernemen, komen bedrogen uit. Maar voor ieder ander is 'Het verhaal van mijn leven' een intrigerend en interessant boek.
    recensie
    Algemeen management
    28 december 2009
    Kees Groeneveld
    1-2 minuten leestijd
    'Creatief denken' van Edward de Bono heeft als ondertitel: 'Slimme technieken om problemen op te lossen'. Het is een kapstok van de eerdere uitgaven van De Bono. Hoewel het weinig nieuwe inzichten bevat, doet het een voortdurend appèl om na te denken over het denkproces zelf en niet alleen maar bezig te zijn met de oplossing van het probleem. De Bono heeft voor deze uitgave bovendien enkele kleine aanvullingen gemaakt op zijn eerdere technieken.
    recensie
    Algemeen management
    28 december 2009
    Jan Jacob Bos
    2-3 minuten leestijd
    Voor veel mensen is het schrijven van een businessplan voor het starten van een eigen zaak een verplicht nummer om de financiering rond te krijgen. Wilt u echter echt goed beslagen ten ijs komen, dan is het businessplan nog maar het begin. Clement Claesen helpt u verder om niet alleen aan de verplichte nummers te voldoen, maar vooral om u goed voor te bereiden op het ondernemerschap.
    recensie
    Werk en loopbaan
    28 december 2009
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Wat doe je als 50-plusser? Tel je nog mee of tel je af? In tijden van Vut- en andere afvloeiingsregelingen was het antwoord vaak ‘aftellen’. Wat meestal werd verwoord als: ‘Hoe lang moet jij nog?’ Maar nu doorwerken tot de AOW-leeftijd weer normaal wordt, is het verstandiger uitdagingen te zoeken. Positief en doortastend naar de toekomst te kijken. Tips en voorbeelden daarvan staan Door de wol geverfd van Margriet Bienemann, Martin Reekers en Rupert Spijkerman.
    recensie
    Leiderschap
    28 december 2009
    Hugo-Jan Ruts
    We leven in tijden van grote verandering. Een tijdsgewricht waarin veel zekerheden verdwijnen, waarin we anders leren, de arbeidsverhoudingen wijzigen en de economische macht verschuift richting de Pacific-regio. Althans, dat zijn de uitgangspunten van Adjiedj Bakas en Martijn van der Woude in 'De toekomst van werk'. Een toegankelijk en prikkelend boek over 8 metatrends op het terrein van werk, economie, leren en leiderschap.
    column
    28 december 2009
    Yousri Mandour
    2-3 minuten leestijd
    De discussie rondom het bestaansrecht van zowel organisatieadviseurs als financiële adviseurs is als nooit tevoren opgelaaid. Houdt deze beroepsgroep zich louter bezig met prietpraat en eigen zakken vullen? Wordt ‘Bye bye consultant’ inderdaad de nieuwe economische realiteit?
    interview
    Leiderschap
    27 december 2009
    Peter de Roode
    9-13 minuten leestijd
    De snelheid waarmee organisaties vandaag de dag veranderingen moeten doorvoeren, stelt hoge eisen aan de kwaliteiten van leidinggevenden. Vastgeroeste overtuigingen staan onder druk en tegenstrijdige waarden doen hun intrede.
    interview
    Verandermanagement
    24 december 2009
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    De ontwikkeling van werknemers moet terug naar de werkvloer. Met dit doel voor ogen heeft de consultant en opleidingsadviseur Peter de Roode Werkvormen voor managers geschreven, een praktisch handboek waarin hij 44 werkvormen heeft verzameld waarmee managers de ontwikkeling van hun medewerkers kunnen stimuleren en de kosten voor veranderprocessen te verlagen.
    recensie
    Werk en loopbaan
    24 december 2009
    Hans Baltjes
    2-3 minuten leestijd
    Zorg dat u een groot netwerk krijgt. Via warme contacten naar steeds koudere relaties. Deze warmer maken en daarmee uw netwerk uitbreiden. Of korter gezegd: via-via. En als het u te doen is om het vinden van werk - vooral een baan - is het vragen om advies hét toverwoord. Adviezen geven vinden mensen uit uw netwerk leuk. In plaats van direct vragen naar een baan, vormt het adviesverzoek dé entree naar werk, aldus auteur Rob van Eeden in 'Netwerken werkt'.
    recensie
    Internet en social media
    24 december 2009
    Maria Genova
    3-4 minuten leestijd
    Een handig hulpmiddel voor het maken van een succesvolle website is het boek 'Een website die werkt'. Gerry McGovern geeft tal van tips om hoger te scoren in zoekmachines en om interessantere teksten voor de klanten te schrijven.
    column
    24 december 2009
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Het is december. Veel bedrijven likken hun wonden en speculeren of het dieptepunt van de recessie inmiddels gepasseerd is. De meeste organisaties hebben zich het afgelopen jaar vooral gericht op reorganisaties en kostenrationalisaties, met als gevolg een overheersend korte-termijnfocus.
    recensie
    Internet en social media
    24 december 2009
    Louis Hilgers
    2-3 minuten leestijd
    Als je je al zo lang bezighoudt met internet en andere digitale zaken, moet je soms uitkijken dat je niet een soort digitale dinosaurus wordt. Je hebt zo je vaste plekken waar je zoekt naar antwoorden. Je zoekstrings zijn vaak (te) voorspelbaar. Je weet wel dat er zoveel meer zoekmogelijkheden zijn, maar toch... je roest soms digitaal een beetje vast. 
    interview
    Economie
    23 december 2009
    Erik de Vries
    4-6 minuten leestijd
    De omvang en de hardnekkigheid van de economische crisis die de wereld nog altijd teistert, zijn volgens sommige economen het signaal dat de houdbaarheid van het mondiale financiële stelsel is verlopen. Hard ingrijpen is volgens hen noodzakelijk. Ad Broere, voormalig bankier en thans zelfstandig bedrijfsadviseur en docent, en auteur van het boek Een menselijke economie, deelt die mening.
    recensie
    Psychologie
    23 december 2009
    Maria Genova
    2-3 minuten leestijd
    In 'Breinfabels' behandelt auteur Reinoud de Jongh interessante en vaak prikkelende vragen over de werking van de hersenen. De antwoorden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De uitleg is toegankelijk geschreven, waardoor het boek heel prettig leest. En daarna durft niemand meer te beweren dat we maar tien procent van ons brein gebruiken.
    recensie
    Algemeen management
    23 december 2009
    Mariska Fennema
    2-3 minuten leestijd
    'What is the best thing about having a woman boss? You make more money than she does.' Herkenbaar? Vrouwen die denken dat hun harde werken opgemerkt wordt en vanzelf zal leiden tot een voorstel voor salarisverhoging. De werkelijkheid is nog altijd anders, zo wordt duidelijk in 'Strategisch onderhandelen voor vrouwen' van Yvette Berkel, Monic Bührs en Elisa de Groot.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden