OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Leiderschap
Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
Pagina 63 van 2.065 resultaten
interview
Leiderschap
14 december 2015
Ger Post
5-7 minuten leestijd
Guido de Valk begon ooit als huisarts in asielzoekerscentra, maar ontwikkelde zich in rap tempo tot leidinggevende. Met zijn nieuwe boek Neuroleiderschap (‘Van macht naar kracht’) bracht hij de term neuroleiderschap naar Nederland.
recensie
Leiderschap
10 december 2015
Ruud Schapenk
3-5 minuten leestijd
Volgens Benjamin Barber moeten burgemeesters naast intellectuele bagage en dadendrang beschikken over een flinke dosis humor en losheid. Soms boven de partijen, soms one of the guys, maar altijd pragmatisch en met de beste intenties voor de stad. Barber zelf is zo’n man; strooiend met quotes van Locke en Tocqueville, kritisch en grappig tussen de regels door, maar uiteindelijk begaan met het lot van de stad en de toekomst van ons mondiaal bestuurlijk systeem.
recensie
Leiderschap
10 december 2015
Fouad el Hajioui
3-5 minuten leestijd
In elke opdracht leer ik ontzettend veel van de mensen met en voor wie ik samenwerk. Zo spar ik regelmatig met mijn ervaren collega’s bij Twynstra Gudde. Tijdens zo’n gesprek, over persoonlijk leiderschap en veranderkunde, kreeg ik de tip om de klassieker De Brug Bouwen Terwijl Je Erover Loopt van Robert Quinn te lezen. Ik was benieuwd naar Quinns kijk op persoonlijk leiderschap, specifiek vanuit het perspectief van de veranderaar. Daarnaast vroeg ik me af hoe deze visie zich verhoudt tot datgene ik heb gelezen in boeken van recentere jaren.
achtergrond
Leiderschap
7 december 2015
Aart Broek
4-5 minuten leestijd
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) laat een onafhankelijke commissie onderzoek doen naar onder meer de klachten over een angstcultuur op de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde.
preview
Coaching en trainen
7 december 2015
Rozemarijn Dols
3-4 minuten leestijd
Films en series geven een verrassende kijk op wat zich op de werkvloer afspeelt, zo staat te lezen op de omslag van Houston, we've got a problem - Leiderschapslessen uit films van Rozemarijn Dols. In deze preview legt Dols uit wat leiders van rolmodellen kunnen leren.
recensie
Leiderschap
2 december 2015
Sjors van Leeuwen
2-3 minuten leestijd
De kern van werk en ondernemen is snelheid, kunnen veranderen, experimenteren, falen en leren. Dat schrijft Menno Lanting in Olietankers en speedboten. Hoe word ik een speedboot? is een hoofdstuk uit Olietankers en speedboten.
recensie
Leiderschap
2 december 2015
Sjors van Leeuwen
5-7 minuten leestijd
Gedragsverandering is het moeilijkste dat er is. Iedereen die geprobeerd heeft om te stoppen met roken, gezonder te leven, meer te sporten of aardiger te zijn tegen vervelende collega’s, weet er alles van. Dat komt volgens Marshall Goldsmith omdat ons gedrag veroorzaakt wordt door prikkels in onze omgeving. Dit zijn de overal aanwezige triggers.
interview
Leiderschap
1 december 2015
Patrick Davidson
5-7 minuten leestijd
Op 8 december j.l. sprak Yuri van Geest, auteur van Exponentiële Organisaties op het seminar Nieuw Leiderschap, samen met onder meer Menno Lanting en Hans van der Loo zal Van Geest ingaan op het leiderschap dat in deze tijden nodig is. Exponentiële Organisaties is een van de meest besproken boeken van 2015. Patrick Davidson sprak met Yuri van Geest in de aanloop naar dit event.
recensie
Leiderschap
27 november 2015
Eric van Arendonk
1-2 minuten leestijd
Neuro is momenteel hot binnen marketing. De neurowetenschap opent nieuwe inzichten voor de marketeer. Menig marketeer kijkt er naar als een kind naar de snoeppot. Is er een soort koopknop waarmee we iedere consument kunnen beïnvloeden? Er is al menig boek over volgeschreven en ik heb er zelf aan een meegewerkt.
nieuws
Leiderschap
27 november 2015
Jeroen Ansink
4-5 minuten leestijd
Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
column
Leiderschap
26 november 2015
Mirella Visser
4-6 minuten leestijd
Sinds de verschijning van De zijderoute naar de top (in 2009) is er weinig veranderd in de bestuurskamers. In 2013 werd een wettelijk streefcijfer ingevoerd van minstens 30% mannen en 30% vrouwen in de top. Maar vandaag de dag voldoet geen enkele onderneming hieraan. Nederland loopt ook achter in Europa. Waarom lukt het in een aantal andere landen wel? Welke instrumenten worden succesvol ingezet door internationale ondernemingen? Wat kunnen we leren van innovatieve aanpakken uit het buitenland? Dit zijn kernvragen tijdens het seminar Gender-Balanced Company Boards op 9 december.
interview
Leiderschap
24 november 2015
Ger Post
7-10 minuten leestijd
Wat maakt iemand een slechte leider? In Het dictatorvirus – Slecht voorbeeld doet slecht volgen verdiept Frank Schaper zich in de leiders die we liever wegzetten als psychopaten. ‘Zie hem voor wat hij is: een maffiabaas.’
opinie
Algemeen management
24 november 2015
Haiko van der Voort
3-4 minuten leestijd
Hoe komt het dat sommige dictators zulke aardige mensen lijken? Enerzijds zijn ze meedogenloos en laten ze misschien wel bloed vloeien. Anderzijds zou je er zo een praatje mee kunnen maken.
column
Algemeen management
23 november 2015
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
Omdat de D weer in de maand is, kan het geen kwaad het jaar even met u door te nemen. Los van de vele ‘usual suspects’ (veranderen, innoveren, verduurzamen) stond het jaar in het teken van drie thema’s die alle drie gek genoeg de nodige kritiek te verduren kregen.
nieuws
Algemeen management
23 november 2015
Bertrand Weegenaar
1-2 minuten leestijd
De Week van de Werkstress is voorbij. Bedrijven hebben (plichtmatig veelal) aandacht besteed aan timemanagement, aan klachtenpreventie, en aan teamsamenwerking. En zelfs werd er zo nu en dan een mindfulness training aangesleept. Kortom , het kon even niet op!
interview
Leiderschap
20 november 2015
Ger Post
3-4 minuten leestijd
Nog even, 29 november om precies te zijn, verschijnt Het dictatorvirus ('Slecht voorbeeld doet slecht volgen'), de meer dan waardige opvolger van Hoe je een geboren leider wordt. In dit boek verdiept Frank Schaper zich in de leiders die we liever wegzetten als psychopaten. ‘Het dictatorvirus maakt meer slachtoffers dan het ebola-virus.’ Managementboek magazine sprak aan de vooravond van verschijnen even kort met de auteur.
nieuws
Leiderschap
17 november 2015
Pierre Spaninks
2-3 minuten leestijd
De speurtocht naar het nieuwe Managementboek van het Jaar is in volle gang. Pierre Spaninks houdt een blog bij over zijn ervaringen. Vorige week liet hij zijn collega-jurylid Nico Jong aan het woord over wat die van een managementboek verwacht. Deze week: juryvoorzitter Mirella Visser.
recensie
Leiderschap
12 november 2015
Hanneke Tinor-Centi
1-2 minuten leestijd
Wat kun je er zélf aan doen om in je werk hogerop te komen? En hoe vervul je met succes een leiderschapsrol binnen je organisatie? Dat zijn de vragen waar Marja Wagenaar antwoord op geeft in haar boek Het Leiderschapsboek voor Vrouwen.
interview
Leiderschap
11 november 2015
Jeroen Ansink
5-6 minuten leestijd
Leiders presteren slechter dan ooit, zegt Stanford-hoogleraar Jeffrey Pfeffer in Leadership BS. Dat is voor een deel de schuld van managementopleidingen. ‘Het idee dat leiderschapstraining in het teken zou moeten staan van inspiratie lijkt me belachelijk.’
nieuws
Leiderschap
11 november 2015
Pierre Spaninks
4-5 minuten leestijd
Pierre Spaninks blogt over zijn ervaringen als jurylid van het Managementboek van het Jaar. Zijn collega's kunnen en mogen het allemaal heel anders beleven. Graag zelfs, want het proces is gebaat bij een levendige discussie.