OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Persoonlijke effectiviteit
Hier vindt u artikelen rond boeken over efficiënter werken. Van Getting Things Done (GTD) en Pomodoro tot creativiteit. Alles voor professionals die meer wilen bereiken.
Pagina 61 van 2.057 resultaten
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
3 februari 2015
Erik de Vries
6-8 minuten leestijd
Maandag 2 februari werd ten huize van de Amsterdamse uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van de Amerikaanse neurowetenschapper Daniel Levitin gepresenteerd, Een opgeruimde geest. De schrijver was voor de gelegenheid naar de hoofdstad afgereisd om een selecte groep geïnteresseerden toe te spreken.
opinie
Marketing
26 januari 2015
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Erwin Wijman is freelance journalist, schrijver en marketingexpert. Hij publiceerde het afgelopen jaar naast Vlinder in de boksring een boek over de psychologie van de auto en hij werkt aan een tweede boek over bedrijfsnamen. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
21 januari 2015
Justin van Lopik
2-3 minuten leestijd
Bouwend op nieuwe neurologische en sociaal-psychologische inzichten en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de politiek laat taalstrateeg Sarah Gagestein in Denk niet aan een rose olifant zien wat werkt. Maar wat vinden onze klanten ervan?
nieuws
Algemeen management
7 januari 2015
Ger Post
Joost van Kleef, auteur van onder andere Het belastingparadijs en het nog uit te komen Het geheim van Albert Heijn, maakte voor Quote een overzicht van de allerbeste boeken van 2014.
opinie
Communicatie en media
30 december 2014
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Kim Ravers is visueel schrijver, ze schrijft in beelden. Ze helpt bedrijven en organisaties om abstracte concepten of strategieën te concretiseren in één beeld. Kim heeft een eenvoudige missie: minder kletsen, meer zeggen! Ze vertelt over haar 3 favoriete boeken.
interview
Algemeen management
23 december 2014
Ger Post
5-7 minuten leestijd
In de ideale organisatie van auteur Ben Kuiken zijn er geen regels, protocollen en managers. In zijn boek De pretfactor (‘Waarom plezier op het werk beter werkt’) beschrijft hij uiteenlopende voorbeelden van bedrijven die zijn ideale organisatie benaderen. ‘Managers moeten leren op hun handen te gaan zitten.’
recensie
Persoonlijke effectiviteit
18 december 2014
Ger Post
2-3 minuten leestijd
Coach Linda van der Wal en journalist Carla van der Wal bieden in Kantoorgeheimen een praktische handleiding voor harde werkers, teamspelers en vernieuwers die het ‘fundament vormen van talloze kantoren’ maar die vaak ongezien blijven. Door sommige vaardigheden van meer brutale collega’s over te nemen, kunnen de kantoorgeheimen meer zichtbaar worden en anderen voor hun plannen winnen. Zonder dat ze hoeven te veranderen in zo’n brutale collega.
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
12 december 2014
Ger Post
3-5 minuten leestijd
In managementboeken mogen we graag leren over denkfouten – althans, die van anderen. Maar steken we hier echt wat van op? ‘Te denken dat het kopen van een boek je verder helpt, dat is misschien wel de grootste dwaling.’
nieuws
Organisatiekunde
11 december 2014
Bertrand Weegenaar
Iedereen kent ze uit de doolhoven, de tussenpaden om sneller de uitgang te vinden. Voor sommigen klinkt dit als vals spelen. Lifehackers zijn continue op zoek naar manieren om iets sneller of makkelijk te doen. Dit bespaart tijd of resources.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
10 december 2014
Milou Engelaer
Sinds het afronden van mijn master Change management heb ik me weinig meer verdiept in dit vak en daar wilde ik verandering in brengen. Zoekend in die categorie kwam ik het boek van Martin Appelo tegen en een week later viel het boek op mijn deurmat (nouja – postvak). Toen ik het opensloeg besefte ik dat ik een boek te pakken had over gedragsverandering in plaats van organisatieverandering. Desondanks was ik benieuwd naar de verklaring voor het gat tussen voornemens en realiteit.
interview
Persoonlijke effectiviteit
2 december 2014
Jeroen Ansink
4-6 minuten leestijd
De kunst van het beïnvloeden is een blinde vlek in het bedrijfsleven, zegt de Britse overtuigingsexpert Steve Martin. In klein GROOT presenteert hij samen met co-auteur Robert Cialdini 52 beïnvloedingsstrategieën om met minieme middelen buitensporige effecten teweeg te brengen. ‘Het is een misvatting dat een groot probleem per definitie een grote oplossing behoeft.’
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
1 december 2014
Ger Post
3-4 minuten leestijd
Email is een gigantisch psychologisch en economisch probleem, we worstelen dagelijks met het mailmonster. Welke tips werken echt?
recensie
Persoonlijke effectiviteit
27 november 2014
Lisa Niehoff
Je kent dat vast wel: het moment dat 's ochtends de wekker gaat is eigenlijk meteen al het moment dat de 'rush' van de dag begint.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
27 november 2014
Peter de Roode
‘Denk niet aan een roze olifant’ van Sarah Gagestein is een zeer prettig leesbaar boek dat een goed overzicht biedt van de wijze waarop mensen tot een zogenaamd ‘frame’ kunnen komen. Dit boek gaat over de kunst van het framen en het onbewust beïnvloeden. Een verfrissend boek als tegenwicht voor de vele blauwe, rationele veranderaanpakken.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
26 november 2014
Nico Jong
3-4 minuten leestijd
Steeds meer mensen klagen dat nog maar weinig zaken in onze samenleving in een keer goed gaan. Problemen met telefoon-, internet- of televisieleveranciers, verzekeringsmaatschappijen of ict-diensten in grote organisaties vertonen allemaal hetzelfde euvel: we lopen tegen systemen aan en komen vast te zitten.
interview
Persoonlijke effectiviteit
25 november 2014
Pierre Pieterse
5-7 minuten leestijd
Het boek Invloed dat Cialdini schreef staat ongetwijfeld goed gelezen in uw boekenkast. Met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren is het met recht een van de belangrijkste naslagwerken om u te helpen verkopen met meer overtuigingskracht. In september verscheen Cialdini’s nieuwste boek klein GROOT - De overtuigingskracht van het detail dat hij schreef met coauteurs Steve Martin en Noah Goldstein. Danielle de Jonge sprak Robert Cialdini.
nieuws
Organisatiekunde
24 november 2014
Pierre Spaninks
4-6 minuten leestijd
Pierre Spaninks blogt over zijn ervaringen als jurylid van het Managementboek van het Jaar. Zijn collega's kunnen en mogen het allemaal heel anders beleven. Graag zelfs, want het proces is gebaat bij een levendige discussie.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
20 november 2014
José Otte
3-4 minuten leestijd
Olphin en Bracken passen Stephen Covey’s De 7 eigenschappen toe op hun expertise: mindfulness. In ‘Mindfulness met Covey – 7 gewoonten voor een stressvrij leven’ schetsen ze hoe we een leven kunnen leiden zonder stress. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen helpen ze de lezer om de regie terug te pakken en andere keuzes te maken, waardoor stress tot het verleden behoort.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
18 november 2014
Richard van der Lee
Op dit moment is werkstress een actueel thema, dat veelvuldig en in allerlei vormen aan de orde komt in diverse media en tijdens congressen. Natuurlijk heel belangrijk, maar ook het tegenovergestelde van werkstress, namelijk werkplezier, moet goed onder de aandacht worden gebracht. Immers: het organiseren van werkplezier kan werkstress voorkomen. In dat opzicht komt ‘De Pretfactor’ van Ben Kuiken als geroepen. PRET op en tijdens ons werk is iets dat we toch allemaal willen… toch? Na het boek in één ruk te hebben uitgelezen is de conclusie dat je ‘De Pretfactor’ jezelf en anderen zeker cadeau mag doen.
interview
Persoonlijke effectiviteit
17 november 2014
Ger Post
5-6 minuten leestijd
Zelfbeheersing is als een spier, stelt Roy Baumeister in het boek Wilskracht (‘De herontdekking van de grootste kracht van de mens’). En het heeft zin die spier te trainen: ‘Op het werk worden managers die hoog scoren op zelfbeheersing door zowel hun ondergeschikten als medemanagers gunstiger beoordeeld.’