OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Persoonlijke effectiviteit
Hier vindt u artikelen rond boeken over efficiënter werken. Van Getting Things Done (GTD) en Pomodoro tot creativiteit. Alles voor professionals die meer wilen bereiken.
Pagina 68 van 2.057 resultaten
opinie
Leiderschap
12 juli 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Dominique Haijtema is psycholoog en journalist. Zij is hoofdredacteur van het tijdschrift Management Team. Zij werkte als verslaggever voor Nederlandse kranten en als freelance journalist schreef zij artikelen voor Quest Psychologie, Happinez, Santé en Slow Management. Managementboek Magazine is benieuwd welke boeken haar het meest inspireren. Max Wildschut en Alain de Botton scoren het hoogst.
interview
Persoonlijke effectiviteit
12 juli 2013
Ronald Buitenhuis
5-6 minuten leestijd
Veel mensen hebben plannen te over, maar realiseren? Ho maar. Waarom slaagt de een er wel in om zonder auto maar met caravan toch in Istanbul te komen en heeft de ander al moeite om tien kilo af te vallen? Ervaringsdeskundige Marcel van Driel legt in zijn boek Waanzinnige plannen! (‘ En hoe ze te realiseren’) uit hoe het werkt. Ooit durfde hij niet zijn bed uit omdat zijn schulden torenhoog waren. Uiteindelijk werd hij succesvol schrijver. Het kan verkeren.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
10 juli 2013
Yolanda van Heese
3-4 minuten leestijd
In 'Overtuigen met storytelling. Vertel, visualiseer en krijg alles voor elkaar' werken Martin Sykes, Nicklas Malik en Mark D. West helder en duidelijk uit hoe je visueel een verhaal kunt vertellen om zo mensen te overtuigen en veranderingen tot stand te brengen. Dat doen ze - uiteraard - met veel visuele elementen. Het eindresultaat is dat u na het lezen van dit boek staat te popelen om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van uw eigen verhaal!
recensie
Persoonlijke effectiviteit
9 juli 2013
Maarten Fijnaut
Er zijn talloze boeken over NLP, maar er zijn er weinig zo algemeen én goed als deze. In 'NLP-gids voor optimaal functioneren' van John Seymour en Joseph O'Connor zijn de belangrijkste onderwerpen en technieken van Neuro-Linguïstisch-Programmeren zeer duidelijk beschreven. Voor zowel beginners als gevorderden een gids die erg pragmatisch is ingestoken en direct uitnodigt tot experimenteren. In 8 hoofdstukken doen John Seymour en Joseph O'Connor uit de doeken wat velen voor hen probeerden. Deze NLP-gids voor optimaal functioneren doet zijn naam eer aan. In mijn ogen is dit boek een regelrechte aanrader voor iedereen die veel met mensen werkt. Op de omslag staat: 'NLP voor beginners' en dat is jammer, juist lezers met ervaring en voorkennis van NLP zullen de waarde van dit boek ervaren.
opinie
Leiderschap
5 juli 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Peter Gerrickens leidt samen met zijn vrouw en zakelijk partner Marijke Verstege het bedrijf Gerrickens training & advies. Het bedrijf bestaat sinds 1991 en levert trainingsmaterialen en verzorgt trainingen. Gerrickens ontwikkelde al veel spellen, waaronder het Kwaliteitenspel. Zijn inspiratie haalt hij o.a. uit boeken zoals 'De kracht van bezieling'.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
4 juli 2013
Birgit Smit
3-4 minuten leestijd
Het boek '100% puur jij, altijd en bij iedereen' is een autobiografisch verhaal van Judith Webber en Pauline Sibbel. Om en om nemen de auteurs u mee in hun persoonlijke ontwikkeling en de relatie die ze met zichzelf hebben. Zij menen dat u pas een liefdevolle relatie met anderen kunt aangaan als de relatie met uzelf goed is. Door een kwetsbare opstelling en openlijk bespreken van hun eigen angsten en onzekerheden proberen de auteurs u te inspireren om de relatie met uzelf te verbeteren.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
4 juli 2013
Peter de Roode
Een pleidooi voor het zogenaamde 'en-en-denken'. De uitersten van onze polariteiten moeten we niet langer uitsluiten, maar vooral opzoeken. Wanneer we dat doen, zullen ons minder schoksgewijze veranderingen ten deel vallen, aldus Ivo Brughmans. 'De kunst van het paradoxale leven' leest uiterst prettig, niet alleen omdat een wetenschappelijk notenapparaat achterwege is gelaten, maar vooral omdat de auteur zeer verhelderende voorbeelden geeft die je aan het denken zetten. Dit boek is niet alleen voorbehouden aan hen die in een organisatie werken, maar is ook een inspiratiebron voor mensen die invulling willen geven aan de vraag: 'Wat is het goede leven?'
interview
Persoonlijke effectiviteit
2 juli 2013
Jeroen Ansink
12-17 minuten leestijd
Van laatbloeier werd hij een van de belangrijkste innovatie-experts ter wereld. Harvard-professor Clayton Christensen beïnvloedde en inspireerde generaties topmanagers, van Andy Grove tot Steve Jobs. Een gesprek over het stellen van vragen, leiderschap en de invloed van het Mormoonse geloof. ‘Onze kerk is een fantastische managementschool.’
interview
Persoonlijke effectiviteit
1 juli 2013
Ger Post
5-6 minuten leestijd
Juist op het moment dat winnaarsmentaliteit en rivaliteit onder druk staan, komt Ashley Merryman met Goed, beter, best. De auteur duwt in het boek verschillende heilige huisjes om, zo betoogt hij dat vrouwen rationeler zijn dan mannen, een bonusstructuur helemaal zo slecht niet is en dat het soms handig is om de angst om te verliezen te omarmen.
opinie
Personeelsmanagement
28 juni 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Linda Schlundt Bodien is directielid bij OnderwijsAdvies in Zoetermeer, Gouda, Leiden, Lisse en Hoofddorp. Zij combineert de Oplossingsgerichte aanpak met Human Dynamics, een praktijktheorie over communicatie- en relatiebehoeften voor besturen, teams, directeuren en individuele medewerkers. Haar favoriete boek: Mindset van Carol Dweck.
interview
Persoonlijke effectiviteit
27 juni 2013
Jeroen Ansink
4-6 minuten leestijd
Managers nemen schrikbarend vaak slechte beslissingen, zegt de Amerikaanse auteur Dan Heath in Beslist (Decisive). In het boek biedt hij een systematische benadering om de psychologische valkuilen in het besluitvormingsproces te vermijden. ‘In plaats van jezelf te overtuigen dat jouw idee het beste is, kun je het ook testen in de echte wereld.’
recensie
Persoonlijke effectiviteit
25 juni 2013
Amber Zwartbol
3-5 minuten leestijd
Ongetwijfeld ben je weleens met iemand in gesprek geweest, waarna je je afvroeg wat je gesprekspartner nou eigenlijk heeft verteld. Ongetwijfeld heeft iemand zich na afloop van een gesprek met jou dat ook weleens afgevraagd.
achtergrond
Leiderschap
21 juni 2013
Bert Peene
7-10 minuten leestijd
achtergrond
Leiderschap
20 juni 2013
9-13 minuten leestijd
achtergrond
achtergrond
Algemeen management
20 juni 2013
9-13 minuten leestijd
recensie
Persoonlijke effectiviteit
19 juni 2013
Brigitte Koehler
Brené Brown is professor maatschappelijk werk aan de Universiteit van Houston. Op basis van twaalf jaar onderzoek stelt zij dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en verbinding. In haar boek 'De kracht van kwetsbaarheid' moedigt ze je aan om je perfectionisme te laten varen en je kwetsbaarheid te omarmen.
achtergrond
Persoonlijke effectiviteit
18 juni 2013
Jos Burgers
10-14 minuten leestijd
recensie
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
13 juni 2013
Ger Post
De prefrontale cortex, vlak achter ons voorhoofd, is de zetel van onze ratio. Het gebied is belangrijk bij plannen, het nemen van beslissingen, monitoren van ons gedrag en het beschikbaar houden van relevante informatie van een probleem waarmee we worstelen.