OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Persoonlijke effectiviteit
Hier vindt u artikelen rond boeken over efficiënter werken. Van Getting Things Done (GTD) en Pomodoro tot creativiteit. Alles voor professionals die meer wilen bereiken.
Pagina 71 van 2.057 resultaten
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
11 maart 2013
Ger Post
1-2 minuten leestijd
Nederlanders slapen gemiddeld 7 uur en 20 minuten per nacht en dat is te weinig, stelde onderzoeker Victor Spoormaker al een paar jaar geleden. Zo’n beetje de helft van de Nederlanders vindt dat hij te weinig slaapt, terwijl een kwart zelfs een slaapstoornis heeft.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
8 maart 2013
Marjolein Boeren-Hermans
De moderne mens werkt vooral mentaal. Er zijn nog maar weinig beroepen waar je uitsluitend en alleen met je handen werkt. Onze voornaamste tool, 'het brein', krijgt lang niet altijd de aandacht en training die het nodig heeft. Met zijn boek 'Breinwijzer' geeft John Cliteur je een duidelijke, gestructureerde handleiding om effectiever om te gaan met je breincapaciteit.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
8 maart 2013
Veerle Blajic-Kik
Al jaren houd ik mezelf voor dat ik 'ooit een boek ga schrijven, maar…' Wat volgt zijn uiteenlopende redenen waarom ik dat nu nog niet gerealiseerd heb. Als het aan Nathalie Goldberg ligt, maakt ze korte metten met mijn excuses met haar boek 'Schrijven vanuit je hart', dat in Amerika als een standaardwerk geldt. Door de beschrijving van haar eigen ervaringen, haar passie, en haar praktische tips, zet ze je aan het werk. Je moet er wel wat voor over hebben, leert ze ons.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
6 maart 2013
Anne Marth Kuilder
Ik moet iets opbiechten. Ik was aan 'Boek voor MANNEN - heb het lef om echte keuzes te maken' van life en businesscoach Eelco Smit begonnen om er een lekker venijnige recensie over te schrijven. Vooral de ondertitel 'Daar wordt je vrouw ook heel gelukkig van', deed mij denken dat ik in het stukje dat nu volgt het boek subtiel maar onherroepelijk naar de prullenbak zou verwijzen. Maar ik moet iets bekennen: het is een heel goed boek.
nieuws
Algemeen management
5 maart 2013
Hans van der Klis
4-6 minuten leestijd
We willen altijd maar beter, slimmer, effectiever. Wie het over organiseren heeft, heeft het meteen ook over presteren. De beste manier om dat te doen? Je kunt een voorbeeld nemen aan een toporkest, aan de Belgen, je kunt een high performance organisatie bouwen of je kunt helemaal niets doen, krijgen we dit voorjaar van managementboekenauteurs te horen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
4 maart 2013
Bertine Zoon
2-3 minuten leestijd
Het uitgangspunt van het boekje '100% zelfvertrouwen, hoe raak je het kwijt, hoe krijg je het terug' is dat ieder mens over een grote dosis zelfvertrouwen kan beschikken. We worden namelijk allemaal met 100% zelfvertrouwen geboren volgens schrijver Frank Schaper. Maar wellicht bent u in de loop van de jaren wat aan vertrouwen in uzelf kwijt geraakt. U kunt het echter terugpakken en verder onderhouden. Hoe u dat doet maakt Lanting duidelijk aan de hand van praktische en herkenbare verhalen uit zijn eigen praktijk en uit de sportwereld.
nieuws
Algemeen management
1 maart 2013
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Aangejaagd door het succes van Ons feilbare denken van Daniel Kahneman en Wij zijn ons brein van Dick Swaab verschijnt er dit voorjaar ook weer een stapel managementboeken die de werking van het brein en het onbewuste als onderwerp heeft. De kunst van het verleiden van klanten én medewerkers: de neurowetenschap is er nog lang niet klaar mee.
nieuws
Algemeen management
26 februari 2013
Ger Post
3-4 minuten leestijd
Om meerdere redenen is Jonah Lehrer, schrijver van boeken als Hoe wij beslissen en Imagine: hoe creativiteit werkt de Lance Armstrong van populaire boeken over neurowetenschappen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
26 februari 2013
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
Het thema verantwoordelijkheid wordt steeds belangrijker voor organisaties, omdat medewerkers meer eigenaar moeten worden van hun eigen processen. Door te kiezen nemen we onze verantwoordelijkheid, stelt Anselm Grün in 'De moed om te beslissen'. De Duitse Benedictijnerpater en schrijver van vele spirituele boeken is in staat om een ingewikkeld onderwerp zeer helder te beschrijven.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
22 februari 2013
Martijn Anderson
Over de werking van het brein is veel gezegd en geschreven. 'Breinwijzer' van John Cliteur serveert de krenten uit de pap. Inclusief een paar goed bewaarde geheime ingrediënten.
interview
Persoonlijke effectiviteit
21 februari 2013
Jeroen Ansink
4-6 minuten leestijd
Elke werkdag verspillen we met z'n allen zeeën van tijd, stelt Harvard-docent Robert C. Pozen in Ultieme productiviteit. Dergelijke inefficiënties kunnen met een paar simpele ingrepen verholpen worden. 'Werknemers moeten het gevoel hebben om de baas te zijn over hun eigen winkel.’
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
13 februari 2013
Ger Post
1-2 minuten leestijd
Hebben vrouwen meer sociale vaardigheden dan mannen? Zijn mannen beter in wiskunde? Is multitasking iets dat alleen vrouwen kunnen? Deze vragen leiden niet alleen tot verhitte discussies en controversiële boeken als Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen, maar zijn ook geregeld aanleiding voor aanpassingen in beleid. Zo stimuleert de overheid dat er meer vrouwen in technische beroepen komen, terwijl er juist meer mannen in de zorg moeten.
nieuws
Internet en social media
8 februari 2013
Pierre Pieterse
1-2 minuten leestijd
Inc (‘small business resources for the entrepreneur’) publiceert op haar website een lijst van tien management (business) boeken die de wereld hebben veranderd. Of dat zo is, daar zullen de meningen over verschillen, temeer omdat er een paar ‘unusual suspects’ op staan: boeken waar u waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. En misschien wel van gehoord, maar dan zeker niet gelezen!
achtergrond
Algemeen management
5 februari 2013
Niels Klinkenberg
7-10 minuten leestijd
opinie
Leiderschap
1 februari 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Margreet Twijnstra is organisatieadviseur en interim manager. Zij begeleidt organisaties om duurzame verbetering te ontwikkelen. Op basis van haar gedrags- en organisatiekundige achtergrond en ervaring hanteert zij een aanpak waarin mensen bijdragen aan resultaten. Wat zijn haar 3 topboeken?
interview
Algemeen management
28 januari 2013
Jeroen Ansink
12-17 minuten leestijd
Auteur van Engelands eerste managementboek en medeoprichter van de London Business School. Charles Handy heeft het Europese managementlandschap fundamenteel veranderd. Ook al laat hij zich voornamelijk inspireren door eeuwenoude wijsheden. ‘Er is niets in mijn boeken dat niet al eerder gezegd is. Het verschil is dat het nog niet eerder is gelezen.’
nieuws
Algemeen management
28 januari 2013
Bertrand Weegenaar
Succesauteur Daniel Pink heeft zich na succesvolle titels als Drive en Een compleet nieuw brein verdiept in de wereld van verkopen en overtuigen. En dat heeft geresulteerd in To Sell Is Human.
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
25 januari 2013
Nienke van Oeveren
Spirituele oplossingen van Deepak Chopra is het Beste Spirituele Boek van 2012, dit maakte de jury zojuist bekend. De jury zegt over het winnende boek: '...Chopra put uit brieven die lezers hem schreven en waarin ze hem problemen voorleggen. Het boek stijgt uit boven een gemiddeld niveau van goede raad aan mensen in crisis doordat Chopra in zijn antwoorden zijn inzicht en ervaring van de afgelopen boeken verwerkt. Dat inzicht leidt tot diepgravende antwoorden.'
recensie
Persoonlijke effectiviteit
21 januari 2013
Amber Zwartbol
Het is al weer ruim twee jaar geleden dat Eckhart Tolle podium De Doelen in Rotterdam bezocht. Zo'n 2000 aanwezigen luisterden ademloos naar de lezing die Tolle gaf over de kracht van stilte. De volledige lezing is nu uitgebracht op dvd. Gedurende twee uur weet de kleine Tolle zijn publiek te boeien. Zijn fluwelen stem nodigt uit om aandachtig te luisteren. Verrassend zijn de momenten dat Tolle zijn publiek laat lachen en soms is het bijna kinderlijk aandoenlijk wanneer hij zelf lacht.
nieuws
Algemeen management
21 januari 2013
Bertrand Weegenaar
Clayton Christensen is de goeroe op het gebied van ‘disruptive innovation’. ‘Disruption’ is de theorie op welk moment en in welke mate een innovatie echt doorbreekt. En voor de concurrentie, de gevestigde orde dus, schade kan aanrichten. Clayton adviseerde honderden bedrijven en non-profits uit zorg en onderwijs. Hij legde verslag in diverse boeken zoals Disrupting Class en The Innovator’s Prescription.