OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Opinie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Opinie

    Hier vindt u columns en andere opiniestukken over managementonderwerpen als leiderschap, marketing en organisatie.
    Pagina 26 van 1.331 resultaten
    column
    Organisatiekunde
    4 januari 2017
    Martin van Staveren
    3-4 minuten leestijd
    Lijstjestijd is weer aangebroken. Met talloze overzichten, variërend van de Top 200 Invloedrijkste Nederlanders tot de Oliebollen Top 10. Sommigen komen voor beide in aanmerking.
    column
    Organisatiekunde
    3 januari 2017
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Agile was toch wel het woord van 2016, net zoals scrum en lean de jaren daarvoor domineerden. Wat zal straks het woord van 2017 blijken te zijn? Ik gok op of vakmanschap of op artificial intelligence.
    column
    Economie
    2 januari 2017
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    En toen stond er onder mijn columns in Managementboek Magazine opeens dat ik behalve econoom en journalist ook bestsellerauteur ben. Met meer dan een kwart miljoen verkochte exemplaren van Gouden jaren, kan ik dat moeilijk ontkennen. Bestsellerauteur is, voor zover het überhaupt een beroep is, geen beschermd beroep.
    achtergrond
    Leiderschap
    20 december 2016
    Jaap Boonstra
    5-8 minuten leestijd
    8 december publiceerde de Monitoring Commissie Corporate Governance Code de herziene Nederlandse Corporate Governance Code. De belangrijkste vernieuwing hierin is het centraal stellen van lange termijn waardecreatie en de introductie van cultuur als onderdeel van goede corporate governance. Daarnaast is de Code op veel andere punten geactualiseerd. Jaap Boonstra geeft weer wat voor maatschappelijke organisaties de betekenis is van cultuur als zijnswaarde.
    column
    Strategisch management
    20 december 2016
    Ger Post
    4-5 minuten leestijd
    De obsessie met winnaars zorgt voor verkeerde analyses van successen. ‘Benader je successen met evenveel scepsis als je overwinningen.’
    column
    14 december 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Jan Brokken heeft met De gloed van Sint-Petersburg een pareltje aan de literaire reisboeken toegevoegd. In 2015 ging hij na veertig jaar weer terug naar deze eeuwige tweede stad van Rusland. Zijn wandelingen brachten hem langs huizen van menig groot kunstenaar die Petersburg ooit tot woon- en werkplaats hadden verkozen. Hij betrad de oude woning van Fjodor Dostojevski waar zijn debuut Arme mensen werd geschreven. En liep door de stegen van de personages uit Misdaad en straf.
    achtergrond
    Organisatiekunde
    7 december 2016
    Jan-Dirk den Breejen
    9-12 minuten leestijd
    Hoe begeleid je de transitie naar een organisatie die vitaal, toekomstbestendig en disruptie-proof is? PostNL is een organisatie met ca. 50.000 werknemers.
    column
    Organisatiekunde
    5 december 2016
    Martin van Staveren
    4-6 minuten leestijd
    Modern risicomanagement heeft nog steeds vier klassieke valkuilen. Die zijn niet nieuw, maar wel actueel. Fascinerend, hoe velen - professionals, leidinggevenden én zelfs risicomanagers - er steeds weer met open ogen en de beste bedoelingen invallen. Wat zijn die vier valkuilen? En hoe zijn ze te vermijden?
    column
    Marketing
    2 december 2016
    Paul Postma
    3-5 minuten leestijd
    Sturen op data is zo oud als mensen zelf: de sporen van een Gazelle wijzen je de weg waar je er een kunt verschalken voor het eten, en sterren wijzen je de weg op de wereldzeeën: allemaal data. De vakman leerde wat hij met welke data moest doen om te overleven.
    column
    Non-profit
    30 november 2016
    Jaap Boonstra
    2-3 minuten leestijd
    Nieuwsgierigheid één van de belangrijkste drijfveren voor innovatie, samen met bereidheid om risico's te nemen. Nieuwsgierigheid staat aan de basis van organisatorische vernieuwing en persoonlijke ontwikkeling.
    column
    Verandermanagement
    29 november 2016
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Wat veel mensen diep in hun hart eigenlijk al lang wisten, is nu eindelijk onderzocht en bewezen: heel veel medicijnen die worden toegediend om een verandertraject te laten slagen, werken niet of slechts minimaal.
    column
    Economie
    25 november 2016
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    In de jaren 1988-2008 is de lagere middenklasse in de rijke wereld er in reëel inkomen op achteruit gegaan. Net als de allerarmsten in Afrika. Daarentegen schoot de koopkracht van de middenklasse in opkomende economieën als China en India en die van de allerrijksten in veel Westerse landen, Brazilië, Rusland en Zuid-Afrika omhoog.
    column
    Non-profit
    23 november 2016
    Rob van Es
    4-6 minuten leestijd
    Maatschappelijke organisaties krijgen steeds nadrukkelijker te maken met de veranderende Nederlandse klantcultuur. Dat heeft zowel stimulerende als blokkerende effecten op hun alledaags functioneren en op de dynamiek van veranderen.
    column
    Leiderschap
    18 november 2016
    Aart G. Broek
    4-6 minuten leestijd
    Niet alleen verkiezingen en referenda logenstraffen ons vertrouwen in de voorspellende waarde van cijfers. De opeenstapeling van beleids- en bedrijfsfiasco’s doet dit evenzeer.
    column
    Non-profit
    15 november 2016
    Mark van Twist
    5-6 minuten leestijd
    Maatschappelijke organisaties zoals scholen, ziekenhuizen, musea, woningcorporaties en busbedrijven zijn in het verleden vaak ontstaan op basis van particulier initiatief, doorgaans vanuit de wens om zich zonder winstoogmerk in te zetten voor de publieke zaak en zo bij te dragen aan een omgeving waarin burgers in ons land veilig, gezond en vertrouwd kunnen leven.
    column
    IT-management / ICT
    11 november 2016
    Martin van Staveren
    5-8 minuten leestijd
    Big data is hot in allerlei sectoren, van de verzekeringssector, de bankensector, de industrie, de bouw en infra tot en met de gezondheidszorg. Bestaande werkprocessen gaan op de schop en nieuwe ontstaan.
    column
    Persoonlijke effectiviteit
    10 november 2016
    Ger Post
    2-3 minuten leestijd
    Een onderzoek suggereert dat niet-experts en experts op verschillende manieren overtuigen. Terwijl niet-experts het meeste overtuigen als ze vertellen hoe zeker ze zijn van hun zaak, kunnen experts juist beter hun onzekerheden tonen.
    column
    Coaching en trainen
    3 november 2016
    Yvonne Burger
    5-8 minuten leestijd
    Hoe blijf je als coach overeind in de machtsdynamiek en de spanningen die spelen tussen mensen in de top van maatschappelijke organisaties? Yvonne Burger geeft antwoord.
    column
    Algemeen management
    31 oktober 2016
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    De ´O´ zit in de maand, en dat betekent oogsttijd. Na de appels en de peren nu de boeken. Kennelijk is er veel uitgezet in het voorjaar, want de stapels stapelen zich letterlijk op. Bij wijze van ‘ontstapelen’ vis ik er een paar uit de stapel.
    column
    Economie
    26 oktober 2016
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Het is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld dat ik als getrouwde vrouw mijn eigen bankrekening open, contracten met uitgevers sluit of een auto koop. Dat had ik zestig jaar geleden allemaal niet zelfstandig, zonder toestemming van mijn man, mogen doen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden