OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 15 van 11.866 resultaten
recensie
Organisatiekunde
15 november 2024
Niels Cool
8-12 minuten leestijd
Veel organisaties zitten zichzelf in de weg. Hun inrichting hindert het behalen van resultaten. En medewerkers haken af. Deze prachtige titel zegt voldoende: ‘Je zal er maar werken’. Dit boek helpt begrijpen waarom dit zo is. En biedt handvatten om inzicht te krijgen in de werking van organisaties en hierin verandering aan te brengen.
recensie
Verandermanagement
15 november 2024
Thomas Cech
2-3 minuten leestijd
In ‘Organisatieverandering, hoe moeilijk kan het zijn?’ neemt Bianca van Leeuwen je mee in de praktische wereld van systemisch denken én handelen bij organisatieveranderingen. Het boek biedt een praktische aanvulling op de inzichten vanuit het systemisch gedachtegoed. Professionals die actief zijn met organisatietransities en zich afvragen wat systemisch denken kan brengen, hebben hiermee een praktische gids in handen.
recensie
Mens en maatschappij
14 november 2024
Simone Blokhuis
3-4 minuten leestijd
‘De levensvragen van De Wachter’ geeft lezers een unieke inkijk in het leven van verschillende bekende Vlamingen, evenals de Nederlandse Jan Mulder. De verhalen zijn gebaseerd op interviews die Sabine Vermeiren deed, aan de hand van een set diepgaande vragen opgesteld door psycholoog Dirk De Wachter.
recensie
Strategisch management
14 november 2024
Rudy Kor
4-5 minuten leestijd
Human capital kan volgens de auteurs van ‘Human Capital: Chefsache’ steeds minder losgezien worden van bredere strategische afwegingen. Baane c.s. stellen dat leiders deze opgaven dan ook niet kunnen overlaten aan de afdeling HR, het middenmanagement of aan de medewerkers zelf.
recensie
Personeelsmanagement
13 november 2024
Ria van Dinteren
3-4 minuten leestijd
‘Teams functioneren beter als de individuen in een team beter functioneren.’ Met deze uitspraak start Steffan Seykens zijn boek ‘Activerende ontwikkelgesprekken’. Dit is een onderwerp waar veel managers en medewerkers mee stoeien. Want was is er nu nodig om gesprekken met je medewerkers echt te gebruiken om tot ander gedrag te komen?
recensie
Juridisch
13 november 2024
Louis Thorig
2-3 minuten leestijd
‘Het nieuwe handboek nalatenschappen’ is een handig, helder en praktisch naslagwerk voor professionele fondsenwervende instellingen. Demografische en economische factoren leiden tot een sterke groei van de waarde van vermogens . En nalatenschappen vormen een steeds belangrijker inkomstenbron voor non-profit- en goededoelenorganisaties.
recensie
IT-management / ICT
12 november 2024
Jan Hoogstra
4-6 minuten leestijd
Met AI krijgen we een betere wereld. Althans, als je de literatuur leest, lijkt het die kant op te gaan. Maar wat zijn de gevaren van AI? En hoe werkt dit als je het in de tijdsgeest zet? Yuval Noah Harari geeft inzicht in ‘Nexus - Van het stenen tijdperk tot AI’.
recensie
Verandermanagement
12 november 2024
Liesbeth Tettero
2-3 minuten leestijd
Wie wil verandering? Iedereen! Wie wil veranderen? Niemand! Herkenbaar toch? Improvisatiespecialist Michel Verheijden laat in ‘Improviseren, voor de verandering’ niet alleen glashelder zien hoe dat komt, hij geeft ook praktische tips voor managers die hun team mee willen krijgen. Ze moeten alleen wel durven.
recensie
Mens en maatschappij
11 november 2024
Bert Thiel
2-3 minuten leestijd
‘Wij hebben in dit boek laten zien hoe een indeling van verdedigingslinies die meer dan 2000 jaar oud is, ons kan helpen om grip te krijgen op discussies over controversiële uitspraken die bijna dagelijks het nieuws halen,’ lees ik in het slotwoord van ‘Maar zo bedoelde ik het niet! - Hoe we recht praten wat krom is.’ En dat is wat mij betreft de saaist mogelijke samenvatting van een actueel en uiterst levendig boek.
recensie
IT-management / ICT
11 november 2024
Christel Deckers
1-2 minuten leestijd
Vaak wordt in het wilde-weg gestart met AI, zonder dat er een heldere strategie aan ten grondslag ligt. Het is niet duidelijk voor welk probleem AI een oplossing zou moeten bieden. Zo moet het dus niet, zo schrijven Job van den Berg en Remy Gieling, auteurs van ‘Handboek AI strategie’.
recensie
Personeelsmanagement
8 november 2024
Irene Keur
3-4 minuten leestijd
In ‘Elk talent aan boord’ neemt Zelfa Madhloum je mee in de verschillende gezichten van Diversity, Equity and Inclusion (DEI). Het bevat hoofdstukken die met elkaar de kern vormen van DEI. Aan het eind komt alles bij elkaar en krijg je een plan aangereikt om zelf aan de slag te gaan met DEI. Het boek staat vol met concrete tips en voorbeelden waardoor er een directe vertaling is tussen theorie en praktijk.
recensie
Marketing
8 november 2024
Eric van Arendonk
2-3 minuten leestijd
Van zuivere intenties naar een geloofwaardig verhaal met impact, is de ondertitel van ‘Sustainable storytelling’. Storytelling heeft bij mij een associatie waarbij ik me altijd afvraag of mij een verhaal op de mouw gespeld wordt. Is een story altijd geloofwaardig? Na het lezen van het boek ben ik om, ik geloof in storytelling.
recensie
Algemeen management
8 november 2024
Rick Lindeman
1-2 minuten leestijd
In National Geographic stond onlangs een mooi artikel over hoe onderzoekers met Artificiële Intelligentie (AI) de patronen van geluiden van potvissen analyseren... Zo hopen ze een taal de ontdekken. Dit is AI hoe we het graag zien. Een veelheid aan ruis doornemen tot er iets ontstaat, waar wij wat aan hebben.
recensie
Organisatiekunde
7 november 2024
Niels Cool
5-7 minuten leestijd
Vanzelfzwijgend staat voor alles dat vanzelf gaat in organisatie-relaties, daarmee vanzelfsprekend is en soms onmogelijk te veranderen lijkt. Odette Moeskops heeft een fijne pen; duidelijk en licht academisch, waarmee ze ingewikkelde concepten helder uitlegt en toepasbaar maakt. Moeskops heeft een mooi boek geschreven; qua vormgeving, titel, taal én inhoud.
recensie
Marketing
7 november 2024
Henk Jan Kamsteeg
3-4 minuten leestijd
Hoe zorg je dat je dromen uitkomen? In ‘Het campagnebureau - Tien lessen voor politieke en maatschappelijke veranderingen’ geven Maarten van Heems en Alex Klusman je een aantal goede handvatten.
recensie
Psychologie
6 november 2024
Karlijn Pijnenburg
1-3 minuten leestijd
‘Breinrust’ van Inge Declercq is een boek dat je laat nadenken en je helpt om weer rust en balans in je leven te vinden. In een wereld vol informatie en prikkels snijdt Declercq een heel belangrijk onderwerp aan. We weten allemaal dat we te veel tijd achter onze schermen doorbrengen, maar Declercq geeft handvatten om daar iets aan te doen.
recensie
Projectmanagement
5 november 2024
Henny Portman
6-8 minuten leestijd
‘Sustainable Project Management’ serves as an extension of the Individual Competence Baseline (ICB4). It begins with an introduction to sustainable project management. It then follows the well-established structure of competence areas—perspective, people, and practice—while focusing on integrating sustainability into project management.
recensie
Mens en maatschappij
5 november 2024
Hans van der Loo
4-5 minuten leestijd
‘Ga je mij kapot maken?’ van Fleur Kloosterman is een indringend en beklemmend, maar vooral ook moedig boek. Het is een reconstructie van een pijnlijk proces van misleiding en manipulatie, dat de auteur en tevens hoofdpersoon van het boek aan den lijve heeft ervaren.
recensie
Organisatiekunde
4 november 2024
Henk Jan Kamsteeg
3-5 minuten leestijd
De bestseller ‘Mindset’ van Carol Dweck krijgt met ‘Cultures of Growth - Hoe de groeimindset teams en organisaties helpt’ van Mary C Murphy een mooi vervolg: context is van invloed op onze mindset.
recensie
Verandermanagement
4 november 2024
Leike van Oss
1-2 minuten leestijd
Leike van Oss werkt met name in de publieke sector met een breed scala aan organisaties aan hun verandervraagstukken. Ze las ‘Wegwijzers in de veranderjungle - samen veranderen zonder schade en schrammen’ van Kilian Bennebroek Gravenhorst. Ze nam de tijd om een korte recensie te schrijven.