OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 193 van 19.545 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    12 augustus 2021
    Rudy Kor
    4-6 minuten leestijd
    Volgens de redacteuren richt de Canon van leren & ontwikkelen zich op iedereen (van onderwijskundige tot manager) die interesse heeft ‘in leren in en om organisaties in de meest brede zin van het woord' en die meer wil weten over de achtergrond van een concept en wat je er wel en niet mee kunt.
    nieuws
    Algemeen management
    11 augustus 2021
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Zojuist de is de augustus editie van Management Summaries verschenen. Met de volgende vier samenvattingen: Uit het transformatiemoeras van Menno Lanting, De verfrissende smaak van zure appels van Mathilde Maas Kuper, Reorganiseren kun je leren van Rein Heddema, en Amazon ontketend van Brad Stone.
    recensie
    Organisatiekunde
    11 augustus 2021
    Rogier van der Wal
    3-4 minuten leestijd
    Boukje Keijzer heeft een fijn praktisch boek geschreven over hoe je kunt balanceren tussen ruimte en houvast in organisaties. Daarvoor heb je regels nodig én ook rek, het een kan niet zonder het ander.
    recensie
    Ondernemen
    11 augustus 2021
    Daniëlle de Jonge
    3-4 minuten leestijd
    Blinkende sterretjesconfetti, zakje oploskoffie, auteursrechtsmoesjesbingokaart, snoepjes, buisje sterrenstof en dat alles in een gouden doosje. Oh ja, en het boek dus. Want zo ontving ik het knalgele exemplaar van Écht ondernemen. 
    recensie
    Mens en maatschappij
    10 augustus 2021
    Ineke Smits
    2-3 minuten leestijd
    In Groeien door te delen zijn persoonlijke verhalen over kwetsbaarheid, aandacht en delen opgenomen. Verhalen van 27 mannen met verschillende achtergronden, die hun eerlijke verhaal, hun onzekerheden en levenslessen met de lezer delen.
    recensie
    Marketing
    10 augustus 2021
    Mylene Bouwman
    ‘Een merk bouwen', wat betekent dat precies? En al helemaal als we het hebben over een persoonlijk en onderscheidend merk. Bij merken denken we al gauw aan de grote namen, zoals Apple en Nike.
    interview
    Personeelsmanagement
    10 augustus 2021
    Bert Peene
    8-11 minuten leestijd
    Reorganiseren kun je leren, luidt de titel van Heddema’s boek op geruststellende toon. Mits je kiest voor de modelaanpak die hij daarin beschrijft. Een aanpak waarin de mens centraal staat, want reorganiseren is mensenwerk en dat wordt nog wel eens vergeten. Maar wat heeft de lezer aan die thumbs up als de auteur halverwege doodleuk opmerkt dat een reorganisatie meestal onvoldoende soelaas biedt en de oplossing van het echte probleem niet dichterbij brengt? Reden genoeg voor een interview over een ingreep die in veel gevallen een doel op zich lijkt te zijn geworden maar feitelijk onnodig is.
    recensie
    Ondernemen
    9 augustus 2021
    Helmar Niemeijer
    3-4 minuten leestijd
    Ik zal eerlijk zijn. Ik ‘ken' Charlotte Meindersma alleen van Twitter en soms roepen haar tweets ergernis bij me op. Omdat ze wel heel duidelijk overkomt en voor mij een enkele keer wat te kort door de bocht lijkt te zijn. En precies dat, dat recht door zee en ‘cut the crap,' is wat mij in Écht ondernemen aantrok.
    recensie
    Leiderschap
    9 augustus 2021
    Elly Stroo Cloeck
    4-6 minuten leestijd
    Patrick Lencioni kennen we nog van de bestseller De vijf frustraties van teamwork, uit 2002. Hij schreef in 2021 met Het Motief een nieuwe ‘fabel', ditmaal over een net benoemde CEO die zijn bedrijf succesvoller wil maken. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek ...
    preview
    Leiderschap
    9 augustus 2021
    Leon Schaepkens
    1-2 minuten leestijd
    10 miljoen jaar leiderschap leert je hoe je door te voorzien in de 10 miljoen jaar oude psychologische basisbehoeften met minder stress en met meer plezier succesvol kunt zijn als leidinggevende. In zijn preview op het boek vertelt de auteur er meer over.
    recensie
    Psychologie
    6 augustus 2021
    Peter de Roode
    4-6 minuten leestijd
    RUIS is een zeer indrukwekkend boek met een enorme diepgang over een onderwerp waar we als mens aangesproken worden op een bijzonder zwak punt: het gebrek aan overeenstemming bij het nemen van beslissingen.
    recensie
    Psychologie
    6 augustus 2021
    Eric van Arendonk
    1-2 minuten leestijd
    Het bromvliegeffect is mij niet vreemd. Zodra dit gezoem in ons huis klinkt, springt mijn vrouw op en grijpt de vliegenmepper. Er volgt dan een hilarische achtervolging waarbij in 90 procent van de gevallen de bromvlieg het moet ontgelden. Wat zo'n klein beestje een energie bij haar losmaakt is ongekend. Het is een mooie metafoor voor de inhoud van dit leerzame boek. 
    interview
    Ondernemen
    6 augustus 2021
    Bas Hakker
    5-6 minuten leestijd
    Ze heeft het een beetje gehad met al die goeroes die precies vertellen hoe jij het ondernemerschap moet aanpakken. Juriste Charlotte Meindersma zegt in Écht ondernemen : ondernemen is lekker eigenwijs zijn, veel uitproberen, vallen en weer opstaan. En nee, je hoeft geen 10.000 euro per maand te verdienen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    5 augustus 2021
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Een interessante combinatie: een gezinstherapeut en een dirigent schrijven samen een boek. Oh, en ze zijn ook met elkaar getrouwd. Rosamund Stone Zander en Benjamin Zander vullen elkaar aan, zoals ze zelf zeggen, en ontwikkelden een visie op een universum van mogelijkheden. Deze visie beschrijven ze, met een twaalftal oefeningen, in The art of possibility.
    recensie
    Strategisch management
    5 augustus 2021
    Peter de Roode
    3-4 minuten leestijd
    In drie delen zet Olivier Sibony in Storing  helder uiteen wat die denkfouten zijn en hoe we er mee kunnen omgaan. De vraag die centraal staat in dit boek is: Wat kunnen we doen aan het voorkomen van denkfouten in strategische beslissingen?
    column
    Algemeen management
    5 augustus 2021
    Juri Hoedemakers
    5-7 minuten leestijd
    Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren? In mijn vorige blog heb ik stilgestaan bij de nar als adviseur/raadgever. Dit keer ga ik in op de derde en vierde functie; die van criticus en satiricus.
    preview
    Algemeen management
    5 augustus 2021
    Roel de Graaf
    1-2 minuten leestijd
    Roel de Graaf geeft je in zijn boek 180 hacks om je aan het (om)denken te zetten en je tot een andere manier van kijken te verleiden. In deze preview deelt hij er alvast eentje: Het Martini principe.
    recensie
    Psychologie
    4 augustus 2021
    Jan Hoogstra
    3-5 minuten leestijd
    Beslissingen, waarbij interpretatie komt kijken, zijn vaak fout. Hoe komt dat nu en hoe kunnen we dat voorkomen? Kahneman, Sibony en Sunstein beschrijven in het onderbouwde boek ‘RUIS' oorzaken, concrete voorbeelden, een model voor verbetering, maar ook bezwaren tegen het oplossen van ruis. Een boek dat je manier van denken gaat beïnvloeden.
    preview
    Ondernemen
    4 augustus 2021
    Charlotte Meindersma
    3-4 minuten leestijd
    Door de hang naar schaalbaar ondernemen en een passief inkomen, worden er steeds meer modellen en cursussen ontworpen met de belofte dé succesformule te presenteren. Alleen maar de cursus volgen en het model implementeren en je bent in korte tijd een succesvolle ondernemer.
    recensie
    Financieel management
    4 augustus 2021
    Christel Deckers
    1-2 minuten leestijd
    Niet voor niets wordt in de opleiding tot controller steeds meer aandacht besteed aan soft skills. Kunnen beschikken over rekenvaardigheden, de zogenaamde hard skills, kunnen we wellicht beter overlaten aan computers. Dat is ook het uitgangspunt van Fred Conijn in zijn nieuwe boek.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden