OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 867 van 19.539 resultaten
recensie
Strategisch management
4 februari 2009
Marinus Grootenboer
Het boek 'Branchmarking' is geschreven door Rob Adams en handelt over marketing, verkoop en innovatie. Het draagt ideeën aan voor bedrijven en marketeers, hoe zich te onderscheiden in de markt. Zowel voor het verkopen van producten alsook het presenteren van jezelf . Het boek is een bron van inspiratie voor iedereen die zich wil verbeteren in de wereld waarin zij of hij opereert. Het is niet geschreven als een traditionele handleiding, die volgens een standaardstramien of methode, een bepaald denkbeeld, techniek of systeem wil aanleren. Integendeel, het is een uitgebreide verzamelingen van suggesties, ervaringen, wijze uitspraken en praktijkvoorbeelden, maar dan wel zo praktisch dat de lezer er direct mee aan de gang kan.
nieuws
Financieel management
4 februari 2009
Pierre de Winter
3-4 minuten leestijd
Na het nieuws over de wederom buitenproportionele bonussen op Wall Street (maar liefst 18,4 miljard dollar is er uitgekeerd), lijkt de volgende vraag gerechtvaardigd: moeten bonussen volledig worden afgeschaft? Adjiedj Bakas is somber: "Het beloningssysteem zal soberder worden. En na verloop van tijd bouwt het zich weer op. Over dertig jaar hebben we weer een dergelijke crisis." En is dat erg? "Prestatiebeloning an sich is niet slecht, mits volledig transparant en niet alleen op de korte termijn gericht."
column
4 februari 2009
Rob Beltman
2-3 minuten leestijd
We zijn ons er zelden van bewust dat iedere dag die voorbij is, weer een stukje geschiedenis is geschreven. De meeste dagen kabbelen voort en we zijn eigenlijk te vaak met dezelfde dingen bezig die ons gisteren bezig hielden, in de verwachting dat ze ons morgen ook nog wel bezig zullen houden. Behalve op een paar bijzondere momenten in ons leven. Het zijn momenten waaraan de kersverse president van de VS zo mooi refereert als 'the defining moments of our time'. Ze zijn geen voetnoot in een veel te lang hoofdstuk, maar een vette kop boven een maagdelijk witte bladzijde in het geschiedenisboek. Wachtend om geschreven te worden.
recensie
Algemeen management
4 februari 2009
Pierre Spaninks
4-5 minuten leestijd
Veel bedrijven en instellingen denken het economisch tij te kunnen keren door blinde bezuinigingen. Dat gaat echter al gauw ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening. Als klanten dat merken, zijn ze weg voordat je het weet. In The Ownership Quotient ontwikkelen Heskett, Sasser en Wheeler een aansprekend alternatief.
recensie
Strategisch management
3 februari 2009
Ton Horrevorts
3-4 minuten leestijd
Het klinkt zo simpel en toch worstelt elke organisatie er mee: het opstellen van een strategie en deze vervolgens succesvol uitvoeren. Veel boeken zijn er al over dit centrale vraagstuk van management verschenen, maar het meest recente boek hierover maakt veel oudere boeken overbodig. Robert Kaplan en David Norton hebben met hun boek 'The Execution Premium' de stand van zaken op dit gebied helder, uitvoerig en overzichtelijk op een rijtje gezet.
recensie
recensie
Psychologie
3 februari 2009
Roel Notten
3-4 minuten leestijd
Persoonlijk ben ik geen groot liefhebber van boeken die de pretentie hebben mij voor te schrijven hoe ik gelukkig kan worden. Dergelijke boeken doen een gering beroep op mijn reflectief vermogen en spelen vooral in op het fijne gevoel van herkenning. Bovendien definiëren ze impliciet het begrip 'geluk', als zou dit voor u, mij en de gehele mensheid hetzelfde zijn. Ben Tiggelaars 'Dromen, Durven, Doen' behoort in mijn ogen tot dezelfde categorie boeken. Wel staat het boek vol tips om het dagelijkse leven makkelijker te maken. 'Hoe manage ik mijn werk, mijn relaties en mijn sociale leven?' was een meer dekkende titel geweest: een mooie handleiding die helpt bij aan het aanbrengen van structuur in ons drukke bestaan. Niets meer, niets minder.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
3 februari 2009
Paul Groothengel
2-3 minuten leestijd
Hoe kan ik mijn problemen tackelen en laten draaien naar kansen? Hoe krijg je het halflege glas weer halfvol? Dat is het thema van het boek Huh?! van Berthold Gunster. Hij laat overtuigend zien hoe makkelijk we vastlopen in onze eigen gedachten. En zo van een probleem een tragedie maken.
interview
Leiderschap
3 februari 2009
Hans van der Klis
6-8 minuten leestijd
Na een carrière die hem onder meer langs de hotelketens Hilton en Marriott voerde, belandde Lee Cockerell in 1991 bij Disney. Hij was betrokken bij het in 1992 geopende pretpark EuroDisney en klom vervolgens op tot vice-president operations in het Walt Disney World Resort in Florida. Na zijn pensionering in 2006 schreef Cockerell Creëer Magie, een doorleefd boek waarin hij bekende leiderschapsstrategieën illustreert met zijn eigen ervaringen.
achtergrond
2 februari 2009
Joep Schrijvers
5-6 minuten leestijd
In onze kenniseconomie woedt alweer een flink aantal jaren een strijd over de plaats van professionals. Onze docenten, verpleegkundigen, adviseurs en journalisten worden van diverse kanten belaagd en hun verweer is wisselend succesvol. In dit deel de belaagde professional. De volgende twee delen gaan over het verweer van de professional en de Rijnlandse heiligverklaring van de vakman.
recensie
Algemeen management
2 februari 2009
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Met haar boek Vijf maanden in de achtbaan, geschreven in samenwerking met freelance journaliste Gwen van Loon, wil de jonge ondernemer Fleur Sluijter laten zien wat je in de praktijk meemaakt als je je bedrijf verkoopt.
column
2 februari 2009
Michel Hoetmer
3-5 minuten leestijd
Als u het tv-programma Topverkopers hebt gezien, dan bent u weer eens getrakteerd op alle vooroordelen die over verkopers de ronde doen. Deze ‘topverkopers’ leuteren er lustig op los. Als het daar bij bleef zou je er vrede mee kunnen hebben. Helaas halen ze ook aan de lopende band rotstreken uit. Ze bedonderen klanten en proberen elkaar een hak te zetten.
interview
Leiderschap
2 februari 2009
Annegreet van Bergen
3-4 minuten leestijd
Als er dienend-leiders aan het hoofd van banken hadden gestaan, hadden we nu geen kredietcrisis gehad. Dit zei Wereldbankdirecteur Herman Wijffels tegen Ed Voerman. Voerman is ondernemer en oprichter van de Europese stichting voor Servant Leadership. Samen met cultuurgoeroe Fons Trompenaars schreef hij het boek Grenzeloos leiderschap, met als ondertitel 'Zeven dilemma’s van Servant-leadership in beeld gebracht'.
nieuws
Economie
2 februari 2009
Ben Kuiken
4-5 minuten leestijd
Is The Long Tail, de economische theorie dat door de komst van internet er geld te verdienen valt in nichemarkten, een fabel? Volgens twee onderzoekers van de Britse auteursrechtenorganisatie MCPS-PRS wel. De bedenker van de theorie, Chris Anderson, verdedigt zich met hand en tand en krijgt gelijk van de webwinkels. Althans, een beetje.
recensie
Marketing
30 januari 2009
Mirjam Hensels-van den Broek
Het handzame 'Geen guts geen glorie' (formaat portefeuille) belooft een weergave van de stand van zaken binnen de belevenismarketing. De schrijfster, Gemma Veel, is mede-bedenkster van het 3FM-concept en het Glazen Huis en wordt op de achterflap geïntroduceerd als 'belevenismarketinggoeroe'.
Voor 'Geen guts geen glorie' interviewde de auteur bedrijven die concepten uit de belevenismarketing gebruikt hebben. De inhoud van de interviews blijft echter steken op het beschrijven van voorbeelden van succesvolle campagnes uit het verleden. Het resultaat is daarom niet meer dan een overzicht van leuke reclamestunts die we al te vaak in powerpointvorm op diverse congressen en workshops hebben gezien. Deze keer aangevuld met een stukje samenvatting van Gemma Veel.
recensie
Marketing
30 januari 2009
Anne-Mieke Vermeer
2-3 minuten leestijd
Prof.dr. John Koster RM, is Register Marketeer, hoogleraar Marketing Organisatie en Implementatie en auteur van meerdere publicaties, dus heeft zijn sporen in de marketing wel verdiend. Als hij zegt 'Weg met het marketingplan' dan zit daar een genuanceerder verhaal achter. Het 'Tijd voor actie!' meent hij wel serieus: in sneltreinvaart wijst hij u de weg tot concrete en haalbare acties. Geschreven voor het management, dat aan het werk wil om enthousiaste, terugkerende en winstgevende klanten te werven en behouden.
recensie
Economie
30 januari 2009
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Het is aanlokkelijk om je volledig aan de zijde van Adstrat-directeur Jurriaan Pröpper te scharen. In zijn boek Een (on)gemakkelijke keuze schetst hij een heldere oplossing voor een van de grootste problemen waarmee Nederland te maken krijgt, de vergrijzing. Pröppers voorstel is misschien niet erg realistisch, het probleem is dat wel.
recensie
Marketing
30 januari 2009
Bert Peene
1-2 minuten leestijd
'Sportmarketing' van Jolanda Colijn en Robert Kok is een studieboek, geschreven voor studenten aan hbo-opleidingen die te maken hebben met sport en actieve vrijetijdsbesteding; bijvoorbeeld de opleiding Speco (Sport Economie en Communicatie) van Fontys in Tilburg, waar beide auteurs als docent sportmarketing werkzaam zijn. 'Sportmarketing is een relatief nieuw vakgebied', meldt de tekst op de achterflap en dat klopt.
recensie
Marketing
30 januari 2009
Marcel Hindriks
2-3 minuten leestijd
Als marketeer is de huidige recessie een goed moment om te laten zien wat marketing voor een bedrijf kan betekenen. In het compacte boekje 'De 13 gouden wetten van recessiemarketing' helpen Roland en Rogier van Kralingen u op weg. Kort en bondig nemen zij u in dertien hoofdstukken mee op uw zoektocht naar mogelijkheden om uw bedrijf te laten profiteren van kansen die de huidige marktontwikkeling u biedt. Verwacht geen pasklare antwoorden, maar wordt geconfronteerd met de wetten van de eenvoud.
nieuws
Algemeen management
30 januari 2009
Hans van der Klis
4-6 minuten leestijd
In dit vierde deel van de serie over de boeken die dit voorjaar verschijnen, richten we ons op de toekomst. De marketeers hebben hun hoop gevestigd op titels als Alle 13 goed of De 13 gouden wetten van recessiemarketing. De voorvechters van duurzaamheid zijn wat serieuzer en zinspelen op een noodzakelijke ommekeer. Een keuze uit de boeken die de komende maanden verschijnen op het gebied van marketing, innovatie en duurzaamheid.