OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 871 van 19.536 resultaten
    recensie
    Marketing
    13 januari 2009
    Marjolein te Kolsté
    2-3 minuten leestijd
    Is het een trend dat marketeers herontdekken dat reclame effectiever is, naarmate het persoonlijker is? Denk bijvoorbeeld aan Seth Godin, die in zijn 'Purple Cow' ook de dood verklaart aan massamarketing. Ook 'Spreken is goud - Maak je merk spraakmakend' wil het aloude mond-op-mond reclame weer levend maken. Hoe biedt u klanten een unieke ervaring en zorgt u er vervolgens voor dat ze die ervaring delen met anderen? Bertrand Cesvet is hierin echter niet overtuigend. Ondanks de beloften op de achterflap weet ik na lezing nog niet veel meer over mon-op-mond reclame.
    recensie
    Organisatiekunde
    13 januari 2009
    Belia van den Berg
    3-5 minuten leestijd
    Mensen hebben ruimte nodig om tot goede prestaties te komen, prestaties waarin hun eigenschappen en specialistische kwaliteiten tot hun recht komen en het organisatiedoel dienen. Bij ruimtelijk organiseren worden mensen, kennis en technologie selectief verbonden, afhankelijk van de intentie van het kennisgebruik. De fysieke, virtuele en mentale ruimtes worden benut.
    nieuws
    Algemeen management
    13 januari 2009
    Hans van der Klis
    4-6 minuten leestijd
    Net als in het najaar zet Boekcover voor u de belangrijkste boeken die dit voorjaar gaan verschijnen op een rijtje. Deel 1 in de vijfdelige serie: boeken over financiën en economie. Met titels over de crisis, een ‘graphic novel’ over Jérôme Kerviel, en de memoires van Gerrit Zalm.
    interview
    Algemeen management
    13 januari 2009
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Wakker worden! Kishore Mahbubani, de Singaporese oud-ambassadeur bij de Verenigde Naties, heeft zich tot taak gesteld het Westen wakker te schudden. Het economisch zwaartepunt van de wereld verplaatst zich naar Azië. Om rampen te voorkomen moet het bestuur van internationale instellingen aan de nieuwe verhoudingen worden aangepast, vindt de auteur van De eeuw van Azië.
    recensie
    IT-management / ICT
    13 januari 2009
    Peter van Veen
    2-3 minuten leestijd
    Eén van de 'klassieke' werken van Scott Kelby is 'Photoshop Klassiekers'. Al op de eerste pagina's begint de typische Kelby-humor. Daar moet je van houden of je moet er langs heen kunnen lezen. Scott Kelby is momenteel één van de meest bekende Photoshop goeroe's. Van zijn hand zijn inmiddels ruim veertig (!) boeken verschenen. Tevens is hij één van 'The Photoshop Guys' bij de populaire Photoshop User TV podcast. In 'Photoshop Klassiekers' zet Scott Kelby honderd beproefde technieken voor u op een rij.
    recensie
    Non-profit
    12 januari 2009
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Een kind is geen autodidact. (..) Wie niks weet en slecht schrijft of rekent, is ook op internet een dolende sukkel.’ De boodschap van Aleid Truijens in Wij eisen les! is duidelijk: goed onderwijs betekent dat leraren in plaats van computers kennis overdragen. Bovendien: ‘Een school is geen bedrijf, een leerling geen klant.
    achtergrond
    12 januari 2009
    Joep Schrijvers
    5-7 minuten leestijd
    Eind mei 2008 schreef de minister-president nog een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van Nederland Kennisland. Zijn tweede Innovatieplatform was inmiddels een jaartje bezig en hij vond het de hoogste tijd een tussentijdse balans op te maken. Hoe goed functioneert onze kenniseconomie, waar vinden we de slagkracht naar de toekomst om welvaart, geluk en gezondheid duurzaam te realiseren? Kortom zitten we op koers met onze kenniseconomie?
    column
    12 januari 2009
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Headhunters krijgen regelmatig de vraag voorgeschoteld hoe je een toptalent herkent? Een lastige vraag. Wie bijvoorbeeld de deelnemers van prestigieuze business schools of universiteiten bekijkt, komt al snel tot de conclusie dat geen twee toptalenten hetzelfde zijn.
    interview
    Financieel management
    9 januari 2009
    Annegreet van Bergen
    3-5 minuten leestijd
    ‘Wie het laatst lacht, lacht het best,’ zegt Niall Ferguson. Hij is auteur van het boek Het succes van geld, waarin hij een ernstige financiële crisis voorspelde. November 2006 werd zijn boodschap nog weggehoond op een bankierscongres met de prachtige titel ‘The evolution of excellence’. Ferguson: ‘Uit de verkoopcijfers van mijn boek, die vooral in New York erg hoog zijn, mag ik afleiden dat men nu toch wel nieuwsgierig is naar mijn analyse.’
    recensie
    Economie
    9 januari 2009
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    De financiële crisis heeft voor een somber begin van het jaar gezorgd, maar het kan altijd erger. In haar boek Schurkeneconomie beschrijft de econome Loretta Napoleoni de schaduwkanten van de democratisering en de bijbehorende vrije markt, die de laatste decennia opgang hebben gedaan.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    7 januari 2009
    Rob Hartgers
    2-3 minuten leestijd
    Raakt u uw collega’s en medewerkers wel eens aan? Niet op een vervelende manier, maar gewoon een welgemeende schouderklop of een terloopse aanraking in het voorbijgaan? De Amerikaanse psycholoog Argyle ontdekte dat mensen die anderen veel aanraken, sympathieker worden gevonden. Hij deed een experiment met caissières. De caissière die telkens de hand van haar klanten ondersteunde wanneer ze wisselgeld teruggaf, bleek hoger gewaard te worden dan haar collega’s. Het kan dus geen kwaad om af en toe een beetje handtastelijk te zijn.
    interview
    Algemeen management
    6 januari 2009
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    Naast zijn loopbaan als overheidsmanager coachte Toon Gerbrands (1957) het Nederlands volleybalteam en de DSB schaatsploeg. Tegenwoordig is hij fulltime directeur algemene zaken bij voetbalclub AZ. Zijn boek De lerende winnaar laat zich lezen als een speurtocht naar het geheim van persoonlijke groei en succes.
    achtergrond
    6 januari 2009
    Annegreet van Bergen
    4-6 minuten leestijd
    ‘De Witte Tijger’ van journalist Aravind Adiga is een roman. Met deze roman won Adiga de Booker Prize 2008. Het is een rijk, geestig, spannend en verrassend boek. Wreed en actueel is het ook. Maar bovenal is het een boek met een boodschap. Adiga vindt het zijn taak om ‘in een tijd dat India, net als China, grote veranderingen doormaakt en waarschijnlijk het leiderschap in de wereld van het westen overneemt, te laten zie hoe enorm onrechtvaardig de Indiase samenleving is.’
    column
    6 januari 2009
    Yousri Mandour
    2-3 minuten leestijd
    2008 was voor mij toch wel het jaar van spectaculaire introducties van exotische online banken gevolgd door de nog spectaculairdere aftocht van het IJslandse Icesave. Terwijl de financiële crisis in het najaar dieper en dieper werd, liepen tegelijkertijd de emoties steeds hoger op: wat dacht u van de ongekende scheldkanonnades en vechtpartijen tijdens de anders zo keurige aandeelhoudersvergaderingen van Fortis? Of van een bij Pauw & Witteman live uitgezonden ordinaire politieke ruzie tussen onze minister van Financiën en de commissaris van de koningin in de provincie Noord-Holland? Misschien kwam de impact van de financiële ontwikkelingen op onze maatschappij nog wel het best tot uitdrukking in de verrijking van de Nederlandse taal met nieuwe woorden als kredietcrisis en bankendomino.
    recensie
    Economie
    6 januari 2009
    Eric van Arendonk
    Een stevig boek met bijna 500 pagina's; daar moet u dus even voor gaan zitten. Mijn aandacht voor 'De toekomst is groen' werd enerzijds getrokken door de auteur, Thomas Friedman. Hij is namelijk ook de auteur van 'De aarde is plat'. Anderzijds werd ik aangetrokken door de titel: 'De toekomst is groen' met als toevoeging 'warm, plat en vol'. Een actueel onderwerp waarvan ik als marketeer geen goed beeld heb hoe ik dit in praktijk kan toepassen.
    recensie
    Non-profit
    6 januari 2009
    Ilja Jacobs
    2-3 minuten leestijd
    Passend onderwijs heeft de afgelopen periode regelmatig op de agenda gestaan van bestuur en (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad op scholen, de (G)MR. In 'Passend onderwijs' licht Henk Keesenberg de achtergrond van het passend onderwijs' toe. Hij schetst eerst de ontwikkelingen vanaf 1998. Daarna komt passend onderwijs aan bod en hoe dit in de praktijk vormgegeven kan worden. De ondertitel van het boek is niet voor niets 'alles op een rij'. De bijlagen zijn in de praktijk goed te gebruiken, zoals voorbeeldconvenanten en verklarende woordenlijsten. U krijgt een duidelijk beeld van passend onderwijs en kunt er in uw school of de MR concreet mee aan de slag.
    recensie
    IT-management / ICT
    6 januari 2009
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Laatst was uitgebreid in het nieuws te lezen dat veel ICT-projecten van de overheid tot niets leiden en alleen maar geld kosten. Een oplossing voor dit probleem is nu gezocht in het aanstellen van Chief Information Officers (CIO) die op de projecten toezien. Het is maar één voorbeeld van de rol die informatiemanagers tegenwoordig spelen in onze maatschappij. 'Informatiemanagement', geschreven door Rolf Bruins en Bert Pinkster, geeft een introductie in het vakgebied informatiemanagement. Het boek is in eerste instantie bedoeld voor studenten. Maar iedereen die meer wil weten over dit gebied, krijgt hiermee een uitgebreid overzicht.
    interview
    Strategisch management
    5 januari 2009
    Rick Nieman
    2-3 minuten leestijd
    In zijn zeer succesvolle boek De blauwe oceaan beweert INSEAD-professor Chan Kim dat ieder bedrijf een nieuwe, onontgonnen markt kan vinden zonder concurrentie. En niet door ineens een briljante inval te krijgen, maar door stapsgewijs een aantal duidelijke fases te doorlopen. Zo richten bedrijven zich nu veel te veel op hun huidige klanten, terwijl ze juist zouden moeten kijken naar consumenten die hun product of dienst niet kopen! Boekcover sprak met Kim.
    recensie
    Algemeen management
    5 januari 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Toeval of niet? Eerder verscheen al Ondernemen zit in je bloed van Cees Pronk. Nu is er Uitblinken als familiebedrijf. Beide boeken handelen - zij het deels uit een ander vertrekpunt - over het familiebedrijf. Zou er in tijden van beursmalaise weer een hunkering zijn naar het klassieke, stabiele familieconcern? Het lijkt erop.
    nieuws
    Strategisch management
    5 januari 2009
    Pierre de Winter
    3-4 minuten leestijd
    Volgens Berenschot-consultant Bart Drenth – co-auteur van het boek Op de schop, over reorganisaties - heeft het management-bashen zijn langste tijd wel gehad. Waarom? Omdat het eigenlijk allemaal wel meevalt met al dat management.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden