OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 509 van 19.515 resultaten
    recensie
    IT-management / ICT
    4 augustus 2016
    Maria Genova
    3-4 minuten leestijd
    CIO 3.0 Het verschil maken bij digitale transformatie is een boek over de veranderende rol van ict-managers. Auteurs Karin Zwiggelaar en Antoon van Luxemburg geven goede handvatten voor de veranderingen en laten aan de hand van voorbeelden zien waarom die hard nodig zijn
    preview
    Algemeen management
    4 augustus 2016
    Elwin van Rijen
    4-5 minuten leestijd
    Welkom, het nieuwe klantvriendelijk van Elwin van Rijen is een verzameling van korte verhalen waarin klantvriendelijkheid centraal staat. In zijn preview vertelt Van Rijen hoe het boek tot stand kwam.
    recensie
    Juridisch
    4 augustus 2016
    Peter van den Boom
    De democratische rechtstaat spreekt niet vanzelf, aldus Geert Corstens, president van de Hoge Raad. In een bondige en zeer toegankelijke studie beschrijft Corstens de rechtsstaat. Het is niet zo moeilijk ons voor te stellen hoe de wereld eruit ziet als het onafhankelijke oordeel van de rechter niet wordt gevolgd. Dan ontstaat de meest primitieve toestand met het recht van de sterkste.
    recensie
    Mens en maatschappij
    4 augustus 2016
    Brigitte Koehler
    2-3 minuten leestijd
    Pieter Hilhorst werd in het najaar van 2012 wethouder in Amsterdam. Zestien maanden later stapte hij op. Hilhorst had de politiek willen veranderen, maar dat is niet gelukt, de politiek heeft hém veranderd. In zijn boek ‘De belofte’ trekt hij lessen uit zijn falen.
    recensie
    4 augustus 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    3-4 minuten leestijd
    ‘Verloren taal’ is het autobiografische relaas van Bronja Prazdny over de zoektocht naar haar familie, haar roots en naar een verklaring voor het altijd ergens op de achtergrond aanwezige gevoel van anders-zijn.
    recensie
    Algemeen management
    4 augustus 2016
    Hans van der Klis
    1-2 minuten leestijd
    Het Dodo-effect van Gyuri Vergouw laat zich het best lezen als een fenomenologie van de irrationele gedragingen binnen organisaties. Zoals Vergouw terecht stelt, is er relatief weinig aandacht voor de onzichtbare aspecten van het menselijk functioneren binnen organisaties, oftewel de onderstroom.
    recensie
    Marketing
    3 augustus 2016
    Désirée Wassing-Boerema
    3-4 minuten leestijd
    We zijn tegenwoordig allemaal online. Ook vanuit zakelijk oogpunt snappen de meeste mensen dat online media, zoals een website en sociale media, tegenwoordig onmisbaar zijn. De meeste bedrijven zijn dan ook online te vinden.
    recensie
    Mens en maatschappij
    3 augustus 2016
    Sjors van Leeuwen
    Het is een minder vrolijk beeld dat Jonathan Holslag schetst in De Kracht van het Paradijs. Europa heeft het op vele terreinen moeilijk en dreigt op het wereldtoneel verder achterop te raken. Vooral door de opkomst van Azië, onder aanvoering van grootmacht China, en de veranderende prioriteiten van de VS. Gelukkig laat Holslag in het boek ook zien hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw.
    recensie
    Organisatiekunde
    3 augustus 2016
    Annett Keizer
    Identiteit, merk en organisatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie zijn wij als organisatie en waarom? Voor wie willen we dat zijn? En, de grote hamvraag, hoe sturen we op een relevante en onderscheidende organisatie-identiteit, die de basis vormt voor een sterk corporate merk? Essentiële en relevante vragen die organisaties helpen om zichzelf, hun markt, hun klant beter te leren kennen en die inzicht geven om zichzelf neer te zetten als een duurzaam sterk corporate merk en een duurzaam sterke organisatie.
    recensie
    3 augustus 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    Auteur Linda Jansma vertelt in ‘Judaskus’ het verhaal van een tweetal gezinnen. Enerzijds is daar het huisartsengezin van Brederoo; Marcus en Barbara en hun twee kinderen en anderzijds Timo en Annelien, Timo’s dochter Daniëlle en Josh, het zoontje dat zij samen kregen.
    recensie
    3 augustus 2016
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    Derde editie met essentiële elementen van het kwalitatief onderzoek, inclusief geschiedenis van het veld. Praktische stap-voor-stap uitleg van alle onderdelen van het kwalitatieve onderzoeksproces.
    recensie
    Algemeen management
    3 augustus 2016
    Theo Hendriks
    2-3 minuten leestijd
    Carmine Gallo, de schrijver van Masterclass Steve Jobs en Spreek als TED, is een toonaangevend coach op het gebied van presenteren die met de allergrootste leiders heeft gewerkt. Als er van zijn hand een boek over storytelling verschijnt, mag je er het nodige van verwachten.
    interview
    Communicatie en media
    3 augustus 2016
    Bert Peene
    6-8 minuten leestijd
    ‘Extern winnen is intern beginnen’ is een oud gezegde in de PR-wereld. Betrokken medewerkers zijn immers de sleutel tot organisatiesucces. Zij vormen, zoals dat heet, een ‘aligned workforce’. Alignment komt echter niet vanzelf, maar vergt een investering waarmee jaren gemoeid zijn. In haar boek Alignment 2.0 (‘De optelsom van internal branding en employer branding in de praktijk’) laat Bea Aarnoutse zien hoe je door het aantrekken, betrekken en behouden van de juiste mensen tot een aligned workforce kunt komen.
    nieuws
    2 augustus 2016
    Ger Post
    1-2 minuten leestijd
    De verstedelijking is niet alleen maar iets om depressief van te worden. Sterker nog, het biedt ultieme mogelijkheden om evolutie te onderzoeken, stelt een bioloog.
    column
    Economie
    2 augustus 2016
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Sommige boeken veranderen je kijk op de wereld. Een daarvan is Gerard Heineken – De man, de stad en het bier van Annejet van der Zijl. Mijn blik veranderde niet vanwege de man of het bier, maar vanwege de stad.
    recensie
    2 augustus 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    ‘De vlucht uit de tijd’ verschijnt oorspronkelijk in 1927 en biedt de lezer een fascinerende blik op de chaotische en ook wel gekwelde gedachtewereld van Hugo Ball. Chapeau voor vertaler Hans Driessen die ‘De vlucht uit de tijd’ van Hugo Ball uiterst knap heeft vertaald. Chapeau ook voor Uitgeverij Vantilt voor het opnieuw uitbrengen van dit fascinerende boek dat een boeiende kijk geeft in de complexe gedachtewereld van deze auteur die veel te jong overleed (1886-1927).
    recensie
    Algemeen management
    2 augustus 2016
    Jeroen Ansink
    1-2 minuten leestijd
    Blockchain is de belangrijkste technologische innovatie sinds het internet, stellen Don Tapscott en Alex Tapscott in Blockchain Revolution. Blockchain kan digitale informatie onvervalsbaar maken en vertrouwen scheppen tussen partijen die elkaar niet kennen. De technologie biedt daarmee de mogelijkheid om een internet van waarde te creëren.
    recensie
    Strategisch management
    2 augustus 2016
    Ger Post
    3-4 minuten leestijd
    Psychologen weten dat juist op momenten dat onzekerheden toenemen, we de neiging hebben om naar nieuwe zekerheden te grijpen (zelfs als dit schijnzekerheden zijn). Vandaar dat mensen in een casino dobbelstenen zoenen, spelautomaten bemoedigende klopjes geven of deze zelfs toespreken. Alles wordt aangewend om het gevoel van onzekerheid te verminderen.
    recensie
    Algemeen management
    1 augustus 2016
    Bert Peene
    1-2 minuten leestijd
    Organisaties die streven naar alignment, willen graag dat hun medewerkers de ambitie en strategie actief ondersteunen met hun gedrag, schrijft Bea aarnoutse in Alignment 2.0. En dat kan alleen als die medewerkers daarvoor voldoening of zingeving terugkrijgen. Aarnoutse noemt dat ‘alignment 2.0’.
    recensie
    Ondernemen
    29 juli 2016
    Arjan Yspeert
    2-3 minuten leestijd
    De oprichter zelf, Phil Knight, geeft een verhelderende inkijk in het idee achter Nike, de start van het bedrijf in het afgelegen Oregon, en het uitgroeien tot een van de bekendste wereldmerken. In de kloeke hardcover van Het Spectrum neemt hij daarvoor 412 bladzijden en beschrijft de ups and downs open en eerlijk.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden