OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 567 van 19.515 resultaten
    recensie
    9 september 2015
    Hanneke Tinor-Centi
    ‘2050’ schetst een toekomstbeeld van Den Haag, waarin de natuur rechten heeft gekregen, cannabis inmiddels legaal en vrij verkrijgbaar is en de bio-industrie afgeschaft. In deze ‘nieuwe wereld’ tracht de 25-jarige Jolanda meer te weten te komen over haar overleden vader over wie door haar moeder en grootmoeder met geen woord wordt gerept.
    recensie
    9 september 2015
    Peter van den Boom
    6-8 minuten leestijd
    De Romantiek is een tijdvak, een cultuurhistorische periode die begint rond 1770 en tot ongeveer 1830 voortduurt. Het romantische als een geesteshouding blijft echter voortbestaan. Het wil het banale een verheven betekenis geven, het gewone alledaagse van een geheimzinnigheid voorzien; het bekende waardigheid verlenen en het eindige een schijn van oneindigheid.
    recensie
    Ondernemen
    9 september 2015
    Sjors van Leeuwen
    10-14 minuten leestijd
    Innovatie is ‘hot’. Bedrijven moeten veranderen, vernieuwen en innoveren om te kunnen overleven. Maar innoveren is moeilijk. Zo mislukt het merendeel van alle nieuwe producten en diensten.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    9 september 2015
    Erik de Vries
    5-7 minuten leestijd
    Wat Taco Oosterkamp betreft is delegeren de sleutel voor een succesvolle onderneming. Zijn eigen ervaringen op dit vlak vormden de basis voor het boek Schaamteloos delegeren, waarin hij zeer concrete handreikingen doet voor het uitbesteden van werk.
    recensie
    Psychologie
    8 september 2015
    Joke Verplanke
    3-4 minuten leestijd
    Het boek van neuropsycholoog Margriet Sitskoorn: ‘ïk wil iets van jou, jij wilt iets van mij’ , Prometheus, 2014, is gebaseerd op het feit dat zowel gedrag en emoties als hersenen veranderbaar zijn. Hersenen zijn plastisch. Neurale netwerken: de manier waarop hersendelen met elkaar communiceren, worden gevormd op basis van de informatie die ze binnen krijgen, maar veranderen ook weer als die informatie verandert. ‘Je brein bepaalt je zijn, maar je zijn bepaalt ook je brein.’ Er is steeds meer wetenschappelijke kennis voorhanden die dit bevestigt.
    recensie
    Psychologie
    8 september 2015
    Jeroen Medema
    Keuzestress. Een bekend fenomeen onder mijn generatiegenoten en voor mij. Niet voor niets wordt dit ook wel het dertigers-dilemma genoemd. En waar het in wetenschappelijke termen vaak gaat over de grotere dingen uit het leven, zit keuzestress ook in de kleine dingen. Bij het kopen van mayonaise, bij het uitzoeken van een vakantie, of bij het verdiepen in psychologische modellen.
    recensie
    8 september 2015
    Bert Thiel
    2-3 minuten leestijd
    Wat heeft de uitgever bewogen dit boek te vertalen en uit te geven? Welke doelgroep had hij voor ogen? Weet hij niet dat je niet ieder boek zomaar kunt vertalen? - zo maar enkele gedachten bij het lezen van Paul Tough - Een kwestie van karakter, Waarom doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid belangrijker zijn dan IQ.
    nieuws
    Leiderschap
    8 september 2015
    Pierre Spaninks
    3-4 minuten leestijd
    Ook dit jaar selecteert een onafhankelijke vakjury weer het beste uit de sinds 1 januari gepubliceerde Nederlandstalige managementboeken. In totaal zullen dat er naar schatting van Managementboek.nl een goede 250 zijn. Kortom: de speurtocht naar het nieuwe Managementboek van het Jaar is begonnen.
    achtergrond
    Organisatiekunde
    8 september 2015
    Justin van Lopik
    7-10 minuten leestijd
    Bedrijfskundige en psycholoog Arend Ardon is auteur van Doorbreek de cirkel en zeer geïnteresseerd in zakelijke vraagstukken. Maar het lukt hem niet - zo zegt hij zelf - om niet naar gedrag te kijken. De vraag die hij zichzelf hierbij continu stelt: ’Is het mogelijk dat we onbewust én onbedoeld patronen in stand houden, waardoor niet het beste uit ieder mens wordt gehaald?’
    nieuws
    Psychologie
    8 september 2015
    Ger Post
    1-2 minuten leestijd
    We hebben geen autoriteiten meer, stelt psycholoog en psychotherapeut Paul Verhaeghe in zijn nieuwe boek Autoriteit. ‘Mensen doen wat de machtige zegt, maar zijn het vertrouwen in hem kwijtgeraakt.’
    nieuws
    Mens en maatschappij
    7 september 2015
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Het overkomt me zelden: een briografie lezen en te horen dat het ‘onderwerp’ overleden is. Bij het lezen van Onderweg, de autobiografie van Oliver Sacks (1933 -2015) gebeurde dit. Het was niet onverwacht. Bij de publicatie van deze biografie begin dit jaar maakte Sacks bekend dat zijn kanker uitgezaaid was en hij terminaal was. Met de biografie maakte hij zijn werk als arts én auteur rond.
    recensie
    Mens en maatschappij
    7 september 2015
    Roy van den Anker
    2-3 minuten leestijd
    De Dalai Lama riep bij mij altijd een associatie met religie op. Een logische gedachte vind ik zelf want hij is tenslotte een monnik. Als ik eerlijk ben geef ik toe dat ik hierdoor mijn interesse in zijn boodschap heb laten temperen. Na het lezen van ‘De kracht van het goede’ ben ik tot de conclusie gekomen dat dit ten onrechte is.
    recensie
    7 september 2015
    Donata van der Rassel
    Digitale technologie heeft onze wereld compleet getransformeerd. We besteden onze tijd grotendeels online en lijken haast symbiotisch verbonden met onze digitale apparaten. Toch heeft deze verregaande digitalisering niet de meest basale menselijke eigenschap aangetast: het verlangen naar tactiliteit.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    7 september 2015
    Sebastiaan van der Valk
    1-2 minuten leestijd
    Eindelijk een boek dat zakelijkheid en spiritualiteit met elkaar verbindt middels het overkoepelende thema positieve psychologie. Van Dam en Rogers hebben met dit boek diverse onderwerpen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling aan elkaar weten te koppelen. Het zal jou als mens en/of als organisatie helpen om veranderingen tot stand te brengen!
    recensie
    Marketing
    7 september 2015
    Kristel Beerling
    Een onsterfelijk merk met een heldenstatus: welk bedrijf wil dat niet? Voormalig reclamemaker Guillaume Van der Stighelen zet in zijn boek ‘Heldenmerk’ uiteen hoe je aan de hand van een helder proces de beeldvorming kunt beïnvloeden. Zo maak je van je merk een echte ‘held’.
    recensie
    Algemeen management
    7 september 2015
    Ed Buijtelaar
    2-4 minuten leestijd
    Het omgaan met medewerkers of teams die niet erg meewerken aan de ontwikkelingen of veranderingen binnen een organisatie, valt voor een leidinggevende meestal niet mee. Dwarsige medewerkers en teams kosten tijd, geld en energie, dus wordt van de leidinggevende verwacht dat hij die dwarsigheid zo snel mogelijk oplost. Echter veel leidinggevende zijn hier niet voor toegerust om dit moeilijke klusje te klaren. Gelukkig heeft Thea Gevers voor deze groep het boek ‘Zo werkt het dus niet!’ geschreven. Het boek is een uitstekende hulp voor zowel de beginnende leidinggevende als ook de meer ervaren leidinggevende die hierin prima tips vindt over hoe te gaan met dwarsige medewerkers.
    recensie
    Algemeen management
    7 september 2015
    Hanneke Tinor-Centi
    De meeste mensen zijn er van overtuigd dat je charisma iets is dat je hebt of niet, maar niets is minder waar. Charisma is te leren! Nog zo’n algemene stelling is dat er meer charismatische mannen dan vrouwen zijn. Dat komt simpelweg omdat er te weinig vrouwelijke rolmodellen zijn. Daar kunnen we aan de hand van dit boek, verandering in brengen.
    recensie
    Personeelsmanagement
    7 september 2015
    Dick Bos
    ‘Een boek voor individuele coaching en loopbaanbegeleiding’, dat is de ondertitel van het boek ‘De Belbinbenadering’ en waarop de schrijvers Rob Groen en José Houweling hebben ingezet. Een leuk boek om te lezen en zeker waardevol als je wat meer wilt doen met de Belbin-benadering.
    recensie
    Psychologie
    7 september 2015
    Yolanda van Heese
    Bent u op zoek naar wat meer spanning en sjeu in uw dagelijks leven? Maar voelt het wat spannend om daadwerkelijk de stap te zetten? Pak dan 'Uit je comfort zone' van Jessica Hagy er eens bij. In dit boek geeft zij met behulp van kleine tekeningen en een korte tekstuele toelichting tips, ideeën en inspiratie hoe uit de dagelijkse sleur te breken.
    recensie
    Organisatiekunde
    7 september 2015
    Arie Buvens
    Het platform Koplopers in de Zorg richt zich op het verbeteren van de bedrijfsvoering en het vergroten van het innovatief vermogen van zorgorganisaties. De eerste publicatie: Koplopers in de Zorg. 50 Formules voor Succes, liet zien dat de sector geestelijke gezondheidszorg (GGz) zich op een aantal terreinen positief onderscheidt van andere sectoren. Reden voor het Koplopersresearchproject, dat gericht is op een analyse van de huidige situatie, op de uitdagingen voor de toekomst en op de wijze waarop de sector op deze uitdagingen denkt in te spelen. Daarvoor zijn elf GGz-organisaties nader geanalyseerd, interviews gehouden met bestuurders, deskundigen geïnterviewd en de toekomst verkend. Het resultaat staat in dit boek te lezen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden