OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Persoonlijke effectiviteit

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Persoonlijke effectiviteit

    Hier vindt u artikelen rond boeken over efficiënter werken. Van Getting Things Done (GTD) en Pomodoro tot creativiteit. Alles voor professionals die meer wilen bereiken.
    Pagina 66 van 2.057 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 december 2013
    Brigitte Koehler
    Adam Grant is hoogleraar psychologie aan Wharton en uitgeroepen tot een van de veertig beste psychologen onder de veertig van de wereld. Dat schept verwachtingen. Met zijn boek 'Geven en nemen' laat hij zien wat de verborgen dynamiek van succes is. Geven dus. Maar wel strategisch geven, want anders wordt er over je heen gelopen. Hoe je strategisch geeft, laat Grant zien aan de hand van veel inspirerende voorbeelden. Eenmaal opgepakt kon ik het boek niet meer laten liggen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    6 december 2013
    Sandra Kok
    Als ondernemer ben ik iedere dag bezig met het herkennen van kansen en mogelijkheden. Dat vraagt om creativiteit, om anders denken. De titel van 'Buiten de lijntjes' van Ken Robinson gaf mij het idee dat het aansloot op wat ik doe. Het was iets anders dan verwacht waardoor het eerste hoofdstuk even doorbijten was. Daarna werd ik echter blij verrast en bracht het nieuwe inzichten.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    29 november 2013
    Nienke van Oeveren
    2-3 minuten leestijd
    Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken. In 'De kracht van motivatie' maak je uitgebreid kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®), dat door Anton Philips in Nederland is geïntroduceerd.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    27 november 2013
    Ger Post
    2-3 minuten leestijd
    Hoe komt iemand tot een meesterwerk? 161 antwoorden, van het nemen van amfetamine tot laxerende middelen. En van vijftig koppen koffie tot een bodempje van dertig eieren.
    column
    Algemeen management
    26 november 2013
    Rene ten Bos
    3-4 minuten leestijd
    Toen Klaas Knot, hoogleraar en baas bij De Nederlandsche Bank, niet lang geleden vertelde dat hij ‘het gevoel’ had dat Nederland wat betreft de recessie het ergste achter de rug had, viel heel Nederland over hem heen. Een hoogleraar, bovendien baas bij De Nederlandsche Bank, mag kennelijk niet op basis van ‘gevoel’ optimistische boodschappen over de economie verkondigen.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    22 november 2013
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Is het de werkdruk? Is het de tijdsgeest? In de catalogus van managementboek.nl groeit het aandeel ‘mindfulness’ gestaag. Het esoterisch deel tussen de ‘harde’ titels over financieel management, leiderschap, of veranderen. De plank met ‘mindfulness titels’ is in elk geval de laatste maanden weer flink aan het uitdijen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    21 november 2013
    Yolanda van Heese
    In haar boek 'De kracht van kwetsbaarheid' behandelt Brené Brown, bekend als spreekster bij TED, verschillende aspecten over kwetsbaarheid. Het is geen boek dat je snel even doorbladert. Je moet er goed voor gaan zitten, met aandacht lezen en bereid zijn naar je eigen drijfveren en beschermingsmechanismen te kijken. En als je dat doet: dan weet Brown je te raken.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 november 2013
    Douwe Hatenboer
    Vrijdagavond half 7. Na een lange week werken zit ik in de trein terug naar huis; van plan om telefoon, laptop en andere werkgerelateerde zaken te laten liggen tot maandag. Met hoge verwachtingen sla ik het boek 'Omgaan met Draken' van Jeanne Bakker open en bijna direct gaat mijn telefoon over. 'Als het maar niet die ene persoon is.' Ik heb geprobeerd om vrolijk en enthousiast te zijn, geprobeerd om snel ter zake te komen en ik heb gevraagd naar de persoon zelf en zijn achtergrond, maar niets lijkt in dit geval te werken. Hier zit ik dus niet op te wachten zo vlak voor het weekend.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 november 2013
    Marjolein Boeren-Hermans
    'Sharing' lijkt een nieuw toverwoord. Zo kun je bij sommige organisaties gratis gebruik maken van een werkplek als je bereid bent sociaal kapitaal in te brengen. Veel mensen staan niet louter positief tegenover gratis weggeven: als ik mijn kennis en netwerk inzet, wat krijg ík er dan voor terug? Echt geven, zonder er iets terug voor te verwachten, blijkt moeilijk te zijn. Maar het kan je ook héél veel opleveren. Het addertje onder het gras? Het werkt alleen als je geeft vanuit je karakter: oprecht, betrokken en vanuit je passie. Dat is de boodschap van het boek 'Geven en Nemen, de verborgen dynamiek van succes' van Adam Grant. Maar hoe zet je je karakter om?
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    6 november 2013
    Joep Vesters
    Auteur Adam Grant is hoogleraar psychologie aan Wharton alsmede onderzoeker en docent. In zijn boek 'Geven en nemen' beantwoordt hij de vraag waarom sommige mensen zoveel voor elkaar krijgen en anderen niet. Hij komt tot de conclusie dat degenen die het meeste bereiken, gevers zijn. Voor mij is dit een management-mensen boek. Hoewel ik benieuwd ben hoe duurzaam deze theorie is in een andere dan de Amerikaanse cultuur.
    interview
    Algemeen management
    25 oktober 2013
    Hans van der Klis
    12-17 minuten leestijd
    In Nooit af, dat hij net als Easycratie schreef in samenwerking met Erwin Witteveen, houdt Martijn Aslander een pleidooi voor de staat van permanent bèta: alles is altijd in de testfase. ‘De tools die je nodig hebt, zijn voor iedereen toegankelijk. Ook voor rotjochies in Pakistan. Je hebt geen dure kantoren meer nodig om het verschil te maken.’
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    3 oktober 2013
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Commercieel succesvol zijn is geen gave, maar een vaardigheid die geleerd kan worden. Wie zijn effectiviteit als verkoper wil verbeteren, heeft dan ook een ruime keus aan cursussen, trainingen en boeken waarin precies uit de doeken gedaan wordt hoe dat gaat: een commercieel contact tot een goed einde brengen. Scoren dus. Commerciële vaardigheden van Johan van Kooten is de jongste bijdrage aan deze rijke verzameling.
    nieuws
    Algemeen management
    1 oktober 2013
    Jeroen Ansink
    1-2 minuten leestijd
    In het vandaag in de Verenigde Staten verschenen David and Goliath richt hij zich op de underdog: hoe kan het dat mensen die van jongs af aan hebben geworsteld met een moeilijke jeugd of een handicap uiteindelijk toch de top bereiken? De meningen over dit boek zijn verdeeld. Om het maar eufemistisch uit te drukken..
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    27 september 2013
    Joke Verplanke
    3-4 minuten leestijd
    Het is een boek met een even aanlokkelijke als intrigerende titel: Ik ben OK, jij bent een sukkel. Berthold Gunster is van huis uit theatermaker en regisseur. Hij heeft een aantal boeken geschreven over het fenomeen 'om-denken'. Dat is een manier van denken waarbij je kijkt naar wat er is, en niet naar wat er zou móeten zijn. Hiermee maak je de omslag van 'ja-maar'- gedrag naar 'ja-en'-gedrag. Het boek is bedoeld om patronen (van 'ja-maar') te onderkennen en om te draaien. Doel is om echt contact te krijgen met iemand, om verbinding te maken.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    20 september 2013
    Ger Post
    2-3 minuten leestijd
    ‘Ok, ok, ik gooi de feiten in het publieke domein. Jullie, vrienden, zijn de juryleden.’ Bij deze woorden op zijn Facebook-pagina zette auteur Nassim Nicholas Taleb (Antifragile) een link naar een artikel op zijn website waarin hij Rolf Dobelli (De kunst van het heldere denken) beschuldigt van plagiaat.
    opinie
    Algemeen management
    18 september 2013
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Karin de Galan is oprichter van de galan school voor training en heeft vele jaren ervaring als trainer van trainers. Ze heeft een eigen methode ontwikkeld om deelnemers aan trainingen succesvol nieuwe kennis en vaardigheden te laten leren. Onlangs verscheen haar succesvolle boek Goed voor de groep. Welke boeken hebben haar geïnspireerd?
    interview
    Advisering
    18 september 2013
    Ronald Buitenhuis
    7-10 minuten leestijd
    700.000 exemplaren gingen er wereldwijd al over de toonbank van Business Model Generatie. Het lijkt erop dat men in de huidige barre tijden naarstig op zoek is naar nieuwe businessmodellen. Met een hoofdrol voor de even prettige als visuele maar vooral voor de wat langere termijn doeltreffende aanpak van Alexander Osterwalder. ‘Businessmodellen zijn als yoghurt in de koelkast. Het bederft, maar veel sneller dan tien jaar geleden’, aldus de Zwitserse goeroe.
    opinie
    Algemeen management
    17 september 2013
    Martijn Leijten
    3-4 minuten leestijd
    In deze aflevering van Tussen Droom & Daad waarschuwt Martijn Leijten ons voor de spreekwoordelijke schoenmakers: specialisten die vaak best weten hoe ze technisch complexe systemen kunnen beheersen, maar daar niet de besluiten over nemen. Of omgekeerd natuurlijk.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 september 2013
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Zoals bij elk ‘Voor Dummies’-boek duizelt het je wanneer je Mindfulness voor Dummies openslaat. Overal iconen, kaders, tekeningen, checklists, opsommingen. Het langste stuk ononderbroken tekst beslaat nog geen halve bladzij. Alleen al van de aanblik van een willekeurige pagina fladdert je geest alle kanten op en versnelt je hartslag. En dan het gezwollen taalgebruik, zoals van de man die de oefeningen op de begeleidende CD inspreekt: hij is ‘vereerd’ dat hij zijn ‘passie’ voor mindfulness met ons mag delen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 september 2013
    Louis Thorig
    'The Pyramid Principle' (Piramide Principe) is een Amerikaanse bestseller. Helder en overtuigend communiceren is voor veel mensen een kunst die ze niet verstaan. Volgens de auteur Barbara Minto is dat te wijten aan de opbouw van hun betoog. Het gestructureerd verwerken en presenteren van informatie leidt tot verhoogde acceptatie bij de lezer. Barbara Minto wordt beschouwd als een communicatiefenomeen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden