OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.798 resultaten
  recensie
  Leiderschap
  24 november 2022
  Priscilla Rolvers
  3-4 minuten leestijd
  Er zijn meer Nederlandse CEO’s die Peter heten, dan vrouwelijke CEO’s. Dit feit maakt ook dat het gros van de managementboeken, -opleidingen en -theorieën vanuit mannelijk perspectief geschreven zijn en als de norm worden aangenomen. Als vrouwelijke ondernemer voelde ik me daarom direct aangetrokken door de titel van ‘Het nieuwe leiden is vrouwelijk’: er zijn namelijk meer manieren om leiding te geven dan de (mannelijke) norm.  
  Interview
  Leiderschap
  21 november 2022
  Hans van der Klis
  6-8 minuten leestijd
  ‘Communicator’ is een boek met 72 inzichten over hoe topmensen in het zakenleven zich kunnen onderscheiden. Rob Huisman, die de afgelopen twintig jaar honderden bestuurders en managers met advies terzijde heeft gestaan, verwacht niet dat veel van hen de tijd zullen vinden om het lijvige boek te lezen. Maar stiekem denkt hij dat zij er wel goed aan zouden doen. ‘Ze communiceren de hele dag, maar staan er nauwelijks bij stil dat ze zich kunnen verbeteren.’
  recensie
  Leiderschap
  18 november 2022
  Christel Deckers
  4-5 minuten leestijd
  Met een knipoog naar de titel begon ik, als vrouwelijke interim bestuurster in de zorg, ‘Mevrouw de bestuurder’ te lezen. In het boek staan 20 vrouwen (met foto) en één man (zonder foto). Het zijn allemaal bestuurders of gewezen bestuurders in de zorg. Een aantal van hen, waaronder Hans, zijn mijn (oud) collega’s.
  Interview
  Leiderschap
  14 november 2022
  Hans van der Klis
  6-9 minuten leestijd
  In haar boek ‘Het nieuwe leiden is vrouwelijk’ gebruikt Anja Moortgat de Griekse godinnen Artemis, Athena, Demeter en Aphrodite als de belangrijkste leiderschapsarchetypen. Ze pleit voor een nieuw type leiderschap, waarin wij onze vrouwelijke eigenschappen balanceren met onze mannelijke eigenschappen. ‘Het werk moet werkbaarder worden, voor zowel vrouwen als mannen.’
  Interview
  Leiderschap
  11 november 2022
  Jeroen Ansink
  5-6 minuten leestijd
  In tijden van polarisatie wordt het steeds belangrijker om het gesprek met andersdenkenden aan te gaan, schrijven bedrijfsadviseurs Rick Willemsen en Titia Wolf in ‘Het kompas van de held’. Het boek dient als gids om dat op een ethische en heldhaftige wijze te doen. ‘We hebben allebei complotdenkers in onze vriendenkring.’
  recensie
  Coaching en trainen
  7 november 2022
  Philine Spruijt
  1-2 minuten leestijd
  ‘Het ambacht van de secure base coach’ van Jakob van Wielink, Klaartje van Gasteren, Marnix Reijmerink, Anne Verbokkem-Oerlemans, Leo Wilhelm, m.m.v. Riet Fiddelaers-Jaspers  is een dijk van een boek: 422 pagina’s, met een gewicht van bijna 1 kg. Van voor naar achter boeiend, leerzaam, bruikbaar, prachtig, ongemakkelijk, uitnodigend, goed en prettig leesbaar geschreven.
  preview
  Leiderschap
  2 november 2022
  Clemens Willemsen
  2-3 minuten leestijd
  De kracht van de kudde zit in het schaap, de kracht van het schaap zit in de kudde. Zo verwezen we naar Rudyard Kipling op de voorpagina van ons eerste boek: ‘Agile Leiderschaap’. Daar bouwen we op voort in ‘De Leiderschaapmatrix’. 
  recensie
  Coaching en trainen
  28 oktober 2022
  Marianne Eussen
  3-5 minuten leestijd
  Marijke Lingsma is er met ‘ECHT coachend leidinggeven’ bij uitstek in geslaagd om helderheid te scheppen in de begrippen managen, leidinggeven en coachen. Al lijkt het misschien wat moeilijk en gekunsteld. Ze ontwart de verschillende rollen en verantwoordelijkheden die de leidinggevende heeft en geeft weer hoe belangrijk het is om daarin te kunnen schakelen.
  preview
  Leiderschap
  27 oktober 2022
  Anja Moortgat
  3-4 minuten leestijd
  ‘Het nieuwe leiden is vrouwelijk’ bevat herkenbare voorbeelden uit de coachpraktijk van Anja Moortgat en praktische stappen om alle masculiene en feminiene leiderschapskwaliteiten te herkennen en te activeren. In haar preview vertelt Moortgat over haar boek.
  preview
  Leiderschap
  26 oktober 2022
  Eric Koenen
  4-5 minuten leestijd
  In ‘Samen slim’ brengt Koenen inzichten uit veel disciplines samen en laat hij zien hoe we onze collectieve intelligentie beter kunnen organiseren. In zijn preview legt Koenen uit waarom dat belangrijk is.
  video
  Leiderschap
  26 oktober 2022
  Frank Vogt
  Leiders worden niet geboren en ook niet gemaakt: leiderschap ontwikkelt zich in ieder van ons. En net zoals DNA ons als mens uniek maakt, zo zijn we ook allemaal unieke leiders. Frank Vogt vertelt in zijn boek DNA van leiderschap over vijf constanten en de wijze waarop die het DNA van leiderschap vormgeven. In de Bookchat vertelt Frank over het interview dat de meeste indruk op hem maakte, en hoe je door middel van zijn boek jouw unieke DNA als leider kan ontdekken en ontwikkelen.
  recensie
  Leiderschap
  24 oktober 2022
  Sjors van Leeuwen
  11-16 minuten leestijd
  De wereld verandert in snel tempo en de uitdagingen zijn groot. Dat brengt grote onzekerheid met zich mee voor mensen, bedrijven, instellingen én politiek. Wat opvalt is dat veel problemen veroorzaakt lijken te worden door slecht functionerende leiders. Meer dan ooit is er behoefte aan goede leiders die perspectief kunnen bieden. Hoe dat soort leiderschap er uitziet lees je in ‘Goede leiders in onzekere tijden’. 
  achtergrond
  Algemeen management
  20 oktober 2022
  Bertrand Weegenaar
  9-12 minuten leestijd
  Corona, inflatie, stikstof en klimaat. Het zijn crisissen die transities noodzakelijk maken. Ze verdienen aandacht en... een verhaal. Deze Uit de boeken richt zich op de vraag hoe realistische en optimistische verhalen een rol kunnen spelen bij de broodnodige transitie. Transities en verhalen hebben namelijk een belangrijke overeenkomst: Ze brengen ons allebei van de ene naar een andere situatie. 
  preview
  Leiderschap
  20 oktober 2022
  Martin Thoolen
  2-3 minuten leestijd
  ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’ van Martin Thoolen geeft antwoord op hoe fundamenteel effectiever en duurzamer te werken. Niet alleen vergroot het de regie over je eigen werk en leven. Dat maakt je vitaler en geeft je werk & leven hernieuwde inspiratie. Daarnaast draag je concreet bij aan een betere wereld, hoe klein of groot ook. In zijn preview vertelt Thoolen waarom hij zijn boek schreef, en wat je ervan mag verwachten.
  interview
  Coaching en trainen
  19 oktober 2022
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Jakob van Wielink en zijn team van De School voor Transitie schreven een nieuw boek, Het ambacht van de secure base coach. Van Wielink en een van zijn medeauteurs, Marnix Reijmerink, doen het concept van de secure base coach uit de doeken. ‘Een coach moet werken vanuit onvoorwaardelijke acceptatie van de mensen die hij tegenover zich ziet.’
  recensie
  Leiderschap
  18 oktober 2022
  Rogier van der Wal
  3-4 minuten leestijd
  In 2018 schreven Janka Stoker en Harry Garretsen een verhelderend en nuchter boek over leiderschap, ‘Goede leiders zweven niet’. Nu is er een vervolg: ‘Goede leiders in onzekere tijden’. Het is geschreven op basis van krantenartikelen en eigen studies in Coronatijd. Net als de voorganger heeft dit boek een aangenaam nuchtere toon, en het zet je aan het denken.
  recensie
  Leiderschap
  14 oktober 2022
  Jan Hoogstra
  4-6 minuten leestijd
  Het zijn onzekere tijden. Na de coronapandemie die (hopelijk) over zijn hoogtepunt is, hebben we nu de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en klimaatcrisis. En dat zijn nog maar de bekendste. Wat doen deze onzekere tijden met leiderschap, welk type leiderschap is nodig? Janka Stoker en Harry Garretsen deden onderzoek en schreven ‘Goede leiders in onzekere tijden’. Een reflectie op de afgelopen periode, waarin de politiek er niet positief uitspringt.
  preview
  Leiderschap
  10 oktober 2022
  Rob Huisman
  3-4 minuten leestijd
  Voor wie wil weten hoe het er aan de absolute top van het bedrijfsleven aan toe gaat, schreef bestuursadviseur Rob Huisman Communicator. Het lijvige boek geeft een scherp beeld van de flaters en successen van topmanagers en trekt er 72 inspirerende lessen uit. In zijn preview vertelt Huisman over zijn boek.
  recensie
  Coaching en trainen
  7 oktober 2022
  Jan Hoogstra
  4-6 minuten leestijd
  We krijgen in Nederland meer en meer coaches. Of dit allemaal nodig is? Geen idee, blijkbaar is er vraag naar. Een secure base coach had ik nog niet eerder van gehoord, dus het boek ‘Ambacht van de secure base coach, transitie mogelijk maken’ maakte me wel nieuwsgierig. De schrijvers, een vijftal onder aanvoering van Jakob van Wielink, geven hun visie op het ambacht. 
  column
  Leiderschap
  7 oktober 2022
  Frank Vogt
  2-3 minuten leestijd
  Diep van binnen weten we dat dé ideale leider niet bestaat. Toch verwachten we dat onze leiders ons foutloos, trefzeker en met oog voor alle belanghebbenden vooruit brengen. We verwachten dat ze antwoorden hebben op alle vragen. Je ziet die hoop terug in opleidingen en in boeken over leiderschap,  waarin een stappenplan wordt aangereikt dat alleen maar hoeft te worden gevolgd.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden