OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  1.041 resultaten
  recensie
  Marketing
  29 november 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Schrijvers doen er wijs aan ‘Schrijven voor het brein’ van Wim van der Mark, Martin Kranenburg en Michel Rolvink erbij te pakken. Als ze tenminste willen dat de lezers van onze websites, brochures of artikelen onze boodschap begrijpen – en in beweging komen.
  recensie
  Organisatiekunde
  29 november 2022
  Rudy Kor
  3-5 minuten leestijd
  Een ‘voorbeeldige organisatie’ is volgens Naomi Ellemers en Dick de Gilder een organisatie die zo is ingericht dat mensen optimaal met elkaar kunnen samenwerken, waar men niet alleen mooie producten maakt en tevreden klanten heeft, maar waar men ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt.
  recensie
  Psychologie
  28 november 2022
  Nico Jong
  1-2 minuten leestijd
  De gedragswetenschap kan rekenen op een warme belangstelling. Dat is logisch, want echte verandering zien we pas als er ook sprake is van ander gedrag. Vaak beperkt het gesprek hierover zich tot de vraag of we ook iets met nudging kunnen, terwijl dat slechts een van de vele interventies uit de gedragswetenschap is. Ondeskundig gebruik leidt eerder tot ongelukken dan tot succes. Gedegen kennis over dit onderwerp is dus nodig en daarin voorziet ‘De kunst van gedrag ontwerpen’.
  recensie
  Psychologie
  25 november 2022
  Judith Niekel-Sjoerds
  3-4 minuten leestijd
  Wil je anders, minder druk gaan leven? Dan vind je in dit werkboek van ‘anti-druk goeroe tegen wil en dank’ Tony Crabbe heel veel inspiratie. Het staat vol met  praktische en eenvoudig toe te passen (evidence-based) tips en oefeningen. 
  recensie
  Organisatiekunde
  25 november 2022
  Teun van Aken
  2-3 minuten leestijd
  Mensen willen graag het goede doen en trots zijn op de organisatie waarin en waarvoor zij werken. En toch regent het van de schandalen en rapportages over fouten en onethisch handelen. Waarom is ongewenst gedrag, zowel in de bestuurskamer als op de werkvloer, zo hardnekkig. Daarover gaat ‘De voorbeeldige organisatie’. En tussen de regels door lezen we over wat daaraan te doen valt.
  Interview
  Psychologie
  23 november 2022
  Peter Spijker
  8-12 minuten leestijd
  Ongeveer één op de zes Nederlanders heeft last van burn-out klachten. We gaan gebukt onder een burn-out epidemie. Of toch niet? In ‘In de ban van burn-out’ stelt Christiaan Vinkers dat burn-out niet bestaat als aparte ziekte. Maar psychische klachten die worden veroorzaakt door te veel stress zijn er zeker wel. Zijn advies is preventieve hulp te bieden aan mensen die kampen met chronische stress, vóórdat ze overbelast raken en langdurig zijn uitgeschakeld.
  preview
  Marketing
  22 november 2022
  Michel Rolvink
  2-3 minuten leestijd
  Wim van der Mark, Martin van Kranenburg en Michel Rolvink hebben een missie: tekst structureel op de agenda zetten. Iedereen kan het. En het mooie is: het levert bewezen resultaten op. Ze schreven ‘Schrijven voor het brein’. Een boek met als uitgangspunt dat tekst de belangrijkste aanjager is van online succes. In hun preview vertellen ze over het boek.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  22 november 2022
  Peter de Roode
  2-4 minuten leestijd
  Verhalenverteller Ap Dijksterhuis neemt zijn lezer mee in een prachtig geschreven boek dat gaat over onze drive, onze inspiratie. Waar komt inspiratie vandaan? Wat is de rol van motivatie? Wat is de betekenis van concentratie? Dijksterhuis beantwoordt deze (en andere) vragen door theorie en praktijk op een fraaie manier met elkaar te verbinden.  
  recensie
  Psychologie
  21 november 2022
  Danny Mullenders
  6-8 minuten leestijd
  Meestal kijk ik door een persoonlijkheidspsychologische bril om het gedrag van mensen te begrijpen en interpreteren. Terwijl ons gedrag zeker ook beïnvloed wordt door situationele factoren, zoals het gezin waarin we opgroeien, de mensen die we gaande ons leven ontmoeten en life events zoals geboorte en dood. Ook de tijd waarin we leven heeft zeker zo z’n impact.  
  recensie
  Organisatiekunde
  16 november 2022
  Sjors van Leeuwen
  6-8 minuten leestijd
  Een voorbeeldige organisatie willen we allemaal wel zijn. Vaak lukt dat niet. We struikelen dagelijks over ongewenst gedrag en andere integriteitsschandalen bij overheid en bedrijven. Waarom gaat het zo vaak fout, ondanks dat de ‘meeste mensen deugen’? In ‘De voorbeeldige organisatie’ lezen we waarom het mis gaat en wat je eraan kunt doen.
  recensie
  Mens en maatschappij
  15 november 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Hoe haal je het meest uit je leven – voor anderen? Cynthia Covey Haller maakte het boek af waaraan ze ooit met haar vader Stephen Covey begon: ‘Leven in crescendo’. Een mooie toegift van een groot leiderschapsdenker.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  14 november 2022
  Anton Scheffers
  4-6 minuten leestijd
  De titel van het boek ‘Samen intelligent bewegen’ triggerde mij meteen. Samen bewegen kan ik me goed voorstellen, maar intelligent bewegen? Intelligent associeer ik met nadenken. Bewegen met je lichaam, juist om uit je hoofd te komen. 
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  14 november 2022
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  Volgens Ap Dijksterhuis dwing je inspiratie af, is het de beloning voor eerder geleverde arbeid. Inspiratie, zegt hij, komt uit het onbewuste, dat vaak al jaren ‘voorbewerkt is’ voor dat de inval zich aandient. In zijn nieuwe boek illustreert hij deze stelling met verhalen over succesvolle mensen zoals sporters, wetenschappers, componisten en auteurs. Dijksterhuis heeft een informatief boek geschreven over wat deze mensen deden om geïnspireerd te raken. 
  recensie
  Organisatiekunde
  11 november 2022
  Louis Thorig
  3-4 minuten leestijd
  ‘De voorbeeldige organisatie - Van goede bedoelingen naar goed gedrag’ is het nieuwste boek van de organisatiepsychologen Naomi Ellemers en Dick de Gilder. De auteurs trachten gevoelens van onkunde, onmacht en onbegrip waarom het misgaat in organisaties zo veel mogelijk weg te nemen.
  achtergrond
  Coaching en trainen
  10 november 2022
  Manon Bongers
  7-10 minuten leestijd
  Mensen lopen vast in hun werk. Daar zijn tal van redenen voor: ze ervaren te veel werkdruk, voelen zich onvoldoende gewaardeerd of hebben een moeizame relatie met een of meer collega’s. Als gevolg van deze problemen worden ze ontevreden of vinden ze het steeds lastiger hun werk met plezier te doen. En zo ontstaan vervelende situaties waar ze niet altijd alleen uitkomen.
  preview
  Psychologie
  10 november 2022
  Astrid Groenewegen
  3-4 minuten leestijd
  In 'De kunst van gedrag ontwerpen' neemt Astrid Groenewegen je mee in de toegepaste gedragswetenschap. Hoe maken wij keuzes? Wat triggert ons om in actie te komen? En wat houdt ons juist tegen? In deze preview vertelt Groenewegen wat je van haar boek mag verwachten.
  recensie
  Psychologie
  10 november 2022
  Sippy van Akker
  5-7 minuten leestijd
  Ik las ‘The Myth of Normal; Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture’, van arts en auteur Gabor Maté en (zijn zoon) Daniel Maté. Ik heb het boek ergens het Magnum Opus van Maté genoemd zien worden. Zo zou je deze pil waarvan de hoofdtekst iets minder dan 500 pagina's telt en probeert allesomvattend te zijn in de onderwerpkeuze, zeker kunnen noemen.  
  recensie
  Psychologie
  9 november 2022
  Cees van der Boom
  3-5 minuten leestijd
  Het is - op dit moment - onbekend hoeveel politieagenten in hun leven te maken krijgen met voor hen ingrijpende gebeurtenissen. Veel politiemensen krijgen daardoor te maken met PTSS, een posttraumatische stressstoornis. In 'Als de sirenes blijven loeien' vertellen diverse politiemensen hun verhaal dat bij hen uiteindelijk leidde tot de diagnose PTSS.  Soms is één heftige gebeurtenis voldoende maar al te vaak is PTSS het gevolg van meerdere ingrijpende gebeurtenissen …
  recensie
  Psychologie
  7 november 2022
  Teun van Aken
  3-4 minuten leestijd
  Stress hoort nu eenmaal bij het leven en is in zekere zin ook gezond. Zonder gezonde stress geen prestaties. Dit lees ik in de inleiding van ‘Handboek stress te lijf’ van Jan Jaap Verolme. Maar te veel stress is dat allemaal niet. Dan ontstaat ongezonde stress en tenslotte een burn-out. ‘Handboek Stress te Lijf’ gaat over het voorkomen van te veel stress en biedt ook een handreiking aan professionele hulpverleners.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  3 november 2022
  Danny Mullenders
  5-7 minuten leestijd
  Ik was op zoek naar een boek naar de onderliggende principes bij inspiratie. Dat werd ‘Inspiratie’, van Ap Dijksterhuis. Je kent hem misschien van ‘Het slimme onbewuste’, en ‘Op naar geluk’: populair wetenschappelijke boeken met een uitstekende mix van evidence-based inzichten, praktijkvoorbeelden en zelfhulp. ‘Het slimme onbewuste’ vond ik een fantastisch boek. Dijksterhuis verklaarde daarin alledaagse menselijke gedragsfenomenen vanuit een psychologisch perspectief. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden