OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  1.079 resultaten
  recensie
  Psychologie
  21 maart 2023
  5-6 minuten leestijd
  Ben Tiggelaar is bedrijfskundige, schrijver en trainer. Hij studeert al ruim dertig jaar op leiderschap, verandering, en menselijk gedrag op het werk. Ik luister met veel plezier zijn podcasts (‘de Ben Tiggelaar Podcast’ van BNR), dus was zeer benieuwd naar ‘Waarom we allemaal beter zijn dan gemiddeld’.
  recensie
  Psychologie
  16 maart 2023
  Ineke Peters
  4-6 minuten leestijd
  Gun jezelf de tijd en energie om te veranderen van iemand die altijd te weinig tijd heeft, naar iemand met genoeg tijd. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe boek ‘Tijd tekort/Tijd genoeg’ van hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.
  recensie
  Psychologie
  16 maart 2023
  Judith Niekel-Sjoerds
  4-5 minuten leestijd
  We hebben allemaal wel eens last (gehad) van collega’s en bazen die ons mateloos irriteerden, ons probeerden te manipuleren of gewoon dwarszaten. Tessa West is Associate Professor Psychology aan de New York University en specialiste in interpersoonlijke communicatie. Zij beschrijft in ‘Jerks at Work’ hoe je het beste met deze ‘naarlingen’ om kunt gaan.
  Interview
  Psychologie
  15 maart 2023
  Jeroen Ansink
  4-6 minuten leestijd
  Mensen zijn niet geëvolueerd om hun dagen achter een scherm door te brengen, zegt arbeids- en gezondheidspsycholoog Christianne Vink. In ‘Het grote hoe ik werkboek’ legt ze kenniswerkers voor hoe ze gezond en vitaal door het leven kunnen gaan. ‘Even een paar minuten naar de vogeltjes kijken heeft al een enorm effect op je welbevinden.’
  boekenlijst
  Algemeen management
  10 maart 2023
  Managementboek Redactie
  Jaarlijks kies de Orde van organisatiekundigen en - adviseurs (Ooa) het Boek van het Jaar. Doordat er minder boeken verschenen is de shortlist een Top 8 in plaats van een Top 10 geworden.
  preview
  Psychologie
  10 maart 2023
  Floris Wouterson
  3-4 minuten leestijd
   Een keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wel als het regelmatig voorkomt. Op lange termijn vergroot een slechte nachtrust zelfs de kans op burn-out of pre-diabetes. Sta je stijf van de stress? Val je moeilijk in slaap? Of word je gebroken wakker? Hoe je daarmee omgaat, vertelt Floris Wouterson in deze preview.
  recensie
  Psychologie
  8 maart 2023
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  Wat een prettig boek is Tijd tekort | tijd genoeg van Margriet Sitskoorn! Het raakt een probleem dat ik herken: tijdsdruk voelen terwijl je geen deadlines hebt. Daarbij is het boek wetenschappelijk ingestoken en vrij compact. Vooral dat laatste is erg prettig als je toch al denkt nergens tijd voor te hebben. Het boek geeft een goede aanpak om van dat nare gevoel van tijdsdruk af te komen. Het gaat er namelijk niet om hoeveel tijd je hebt, maar hoe je tijd beleeft.
  recensie
  Psychologie
  2 maart 2023
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  Ondanks het belang van tijd hebben we er weinig kennis over. Daar wil Margriet Sitskoorn met Tijd tekort | tijd genoeg verandering in brengen. Inzicht in de manier van omgaan met tijd helpt om een betere balans te krijgen tussen je kloktijd en je subjectieve tijd. Het boek wijkt af van de boeken die helpen bij het opstellen van dag-week- en maandschema’s. Sitskoorn laat zien dat er alternatieven zijn voor de eenzijdige manier waarop we tijd beleven en hoe we met tijd omgaan.
  recensie
  Psychologie
  28 februari 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  Auteur Henrik Fexeus mixt in ‘Iedereen kan gedachtelezen’ zijn opgedane kennis en ervaring als mentalist tot een makkelijk leesbaar boek. Voor al uw feestjes, zakelijke deals en versierpogingen.
  recensie
  Psychologie
  24 februari 2023
  Teun van Aken
  2-4 minuten leestijd
  Vandaag de dag worstelen we met tal van psychische klachten, die veelal zijn terug te voeren op gebrek aan zingeving: gevoelens van somberheid, onzekerheid en vertwijfeling. We lijden aan eenzaamheid. Een belangrijke oorzaak is volgens de auteur dat we ons hebben vrijgemaakt van de beklemming van allerlei groepsstructuren en daarmee hoopten zelf ‘God’ te kunnen worden. En nu voelen we ons verlaten en in verwarring.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  16 februari 2023
  Simone Blokhuis
  2-3 minuten leestijd
  Er zijn al zoveel boeken geschreven over persoonlijke ontwikkeling. Sommige boeken beklijven, andere totaal niet. Waar ligt dat nu aan? ‘Keuzekracht, stop met twijfelen, kies voor geluk’ van Eline Princée is oprecht een superboek als je wilt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en voor lastige keuzes staat.  
  recensie
  Psychologie
  14 februari 2023
  Freija van Duijne
  5-7 minuten leestijd
  Van de eindeloze sterrenhemel die ons ver in het heelal laat kijken, tot het Oekraïnse meisje dat een liedje van Frozen zingt in een schuilkelder tijdens de eerste Russische aanvallen, het geeft ons kippenvel en we voelen een groot ontzag dat niet is uit te leggen. Wat is verwondering precies? Wat gebeurt er en wat doet het met ons? 
  interview
  Psychologie
  10 februari 2023
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  Kennis over gedragsverandering is interessant voor iedereen die iemand anders wil beïnvloeden. Zonder deze kennis krijgen we verandering in de grote thema’s niet voor elkaar: kijk naar de klimaatcrisis, naar de inflatie en de kosten die pan uitrijzen. Astrid Groenewegen brengt deze kennis in de vorm van haar boek  ‘De kunst van gedrag ontwerpen’.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  8 februari 2023
  Christel Deckers
  2-3 minuten leestijd
  Kun je geluk afdwingen als je maar hard genoeg probeert? In haar boek ‘Keuzekracht’ legt Eline Princée aan de hand van een model met vijf pijlers uit hoe je levensgeluk meer naar je hand kunt zetten.
  Interview
  Psychologie
  3 februari 2023
  Hans van der Klis
  7-9 minuten leestijd
  Juist nu er in Nederland 100.000 exemplaren van zijn bestseller ‘Omringd door idioten’ zijn verkocht, verschijnt een nieuw boek van de Zweedse succesauteur Thomas Erikson in vertaling: ‘Omringd door tegenslag’, over hoe je obstakels op de weg naar succes kunt overwinnen. ‘Er zullen mensen zijn die dit boek haten. Het is een harde boodschap.’
  boekenlijst
  Algemeen management
  31 januari 2023
  Managementboek Redactie
  In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Sinds augustus bekijkt en leest de jury de oogst van 2022. Op zoek naar de boeken met inhoud: geen sterke, maar goede verhalen. Geen fabeltjes, geen mythes. Maar een theorie die de praktijk recht doet. Goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven.
  Interview
  Psychologie
  30 januari 2023
  Hans van der Klis
  6-8 minuten leestijd
  Denk jij dat je succes aan jezelf te danken hebt? Vergeet het maar. In zijn boek ‘Waarom succes een kwestie van geluk is’ laat Huub Buijssen zien dat je heel veel geluk moet hebben om succesvol te zijn. Op basis van zijn uitgebreide research gaat hij nog een paar stappen verder dan Joris Luyendijk met zijn zeven vinkjes. ‘We moeten mensen die het minder hebben getroffen niet tekort doen.’
  Interview
  Psychologie
  25 januari 2023
  Peter Spijker
  9-13 minuten leestijd
  Als je doet wat je altijd deed… Het veranderen van gedrag is moeilijk. In ‘Duwtje in de juiste richting’ leggen gedragsveranderaars Joyce Croonen en Liza Luesink uit hoe je mensen in beweging krijgt. Hoe je een duwtje geeft, waarbij je rekening houdt met automatisch en irrationeel gedrag. Een aanpak die is gebleken dan de gewoonte om ons te overladen met informatie. Ons brein kan dat niet aan en dus blijven we doen wat we doen.
  recensie
  Psychologie
  23 januari 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Het boek ‘Hoe verander je een mening?’ is precies wat we in deze tijd van polarisatie nodig hebben. David McRaney neemt ons mee in de vraag hoe we de mening van anderen (en van onszelf) kunnen veranderen. Een absolute topper!
  recensie
  Psychologie
  19 januari 2023
  Freija van Duijne
  3-4 minuten leestijd
  Waarom praten we eigenlijk zo weinig met onbekenden? Journalist Joe Keohane vroeg zich af wat er zou gebeuren als we meer met vreemden zouden praten. Een wereld ging voor hem open. Gesprekken met vreemden leiden tot werkelijke vreugde, diepgang en verbondenheid. Daar wordt de wereld mooier van. Hij schreef er een boek over: ‘De kracht van onbekenden’.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden